Zerzevat Burger

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Zerzevat Burger Tanımı İçin Gereçler

• 3 tane kabak
  • 2 tane havuç
  • 6-7 kısım dere otu
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 tane yumurta
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 yemek kaşığı chia
  • 1 tatlı kaşığı dolusu keten tohumu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı dolusu un
  • Yarım kase lor peyniri
  • 7-8 kısım ıspanak
Zerzevat Burger Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle kabaklar ve havuçlar düzgünce yıkandıktan daha sonra baş ve sonları kesilir ve kabuklarıyla birlikte rendelenir.
  2. Rendelenen kabak ve havuçların suyu yeterlice sıkılır ve karıştırma kabına eklenir.
  3. Ispanaklar ince ince kıyıldıktan daha sonra o da karıştırma kabına konur (ben hazır doğranmış ıspanak daima buzluğumda bulundururum bu burger için 1 kaseye yakın aldım ve onuda ince ince kıydım).
  4. 2 tane kuru soğanı piyazlık olarak ince biçimde doğrayıp karıştırma kabına ekliyoruz.
  5. 2 diş sarımsağı da tıpkı biçimde minik minik doğrayıp ekleyin.
  6. Karıştırma kabında ki gereçleri güzelce karıştırın ancak sulandırmadan ezmeden karıştırın.
  7. Karışımın içine 3 tane yumurta, hamur kabartma tozu, lor peyniri, un, sıvı yağ,chia, ve keten tohumunu, dere otunu, karabiber ve tuzu da ekleyin ve yoğurun.
  8. Ortaya çıkan karışımı el yardımı ile biçim verip ısınmış yağa koyup pişiriyoruz.
  9. Burger ekmeğini dilediğiniz biçimde doldurduktan daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Ben tercihen kornişon ve cheddar peyniri ekliyorum tavsiye ederim ????Artan gereçleri ise buzdolabı poşetine güzelce yerleştirip buzluğa kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Zerzevat Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı