Web ipuçları: Şeffaf mevzuat | merhaba çevrimiçi

Adanali

Member
parlamentosrevue.de

Duyuru

bundestagsumfasser.de

Alman Federal Meclisi yasama organıdır. Parlamento her hafta federal hükümetten okunup karara bağlanması gereken yeni yasa tasarıları alır. Komitelerdeki uzman politikacıların hala bazı umutları olsa da nüfusun çoğunluğu geride kalıyor. Trafik ışığı koalisyonu, uzman olmayanların bile genel bakışa sahip olabileceği bir “dijital mevzuat portalı” başlatma sözü vermişti. Ama bu hâlâ eksik.

Bu durum Sabrina Gehder'i podcast'inde rahatsız etti Parlamento incelemesi Yeni mevzuat girişimlerine ilişkin aylık raporlar. Federal hükümetin Açık Veri API'si, Bundestag web sitesi ve komitenin RSS beslemeleri gibi kamuya açık kaynaklardan yararlanmaya ve bunları otomatik olarak işlemeye karar verdi. Sonuç harika bir proje Federal Meclis özetibu da her bir federal yasanın geçmişini anlamanıza olanak tanır. Sitede şöyle açıklıyor: “Şeffaf mevzuat tartışmasına benim katkım budur: Koalisyon anlaşmasında bana vaat edilen türden bir yasama portalını bu şekilde hayal ediyorum.”

Gehder mümkün olduğu durumlarda üretken yapay zekayı da kullanıyor. GPT4 kullanılarak PDF dosyaları olarak tasarlanan komite gündemlerini otomatik olarak değerlendirin. Hukuki metinlerin özetleri de dilsel modelle belirli bir yapıda oluşturulur. Ancak Gehder, yapay zeka tarafından oluşturulan metinleri düzenliyor ve gerçekleri kontrol ediyor. Projesi için bağış istiyor çünkü örneğin GPT API çağrıları önemli maliyetlere yol açacaktır.

Web sitemizde daha fazla web ipucu bulabilirsiniz.

Her 14 günde bir Almanya'nın en büyük BT editör ekibi size BT güvenliği ve veri koruması, donanım, yazılım ve uygulama geliştirmeleri, akıllı ev ve çok daha fazlası hakkında güncel ipuçları, kritik raporlar, kapsamlı testler ve derinlemesine raporlar sunar. Bağımsız gazetecilik her şeyin başı ve sonudur.

(kabarık)