Tüm Muzak? Yapay zeka üreticileri müzik endüstrisini nasıl tersine çevirir?

Adanali

Member

1. Tüm Muzak? Yapay zeka üreticileri müzik endüstrisini nasıl tersine çevirir?

• Müziğin kullanımından, değişiminden ve katma değerinden

2. Katma değerden emekli maaşına kadar

3. Üretim aşamaları: gomalak plakadan CD'ye

4. 1920'lerin seline

5. Bu albümü çal!

6. Hayat hayat

Suno veya Udio gibi yapay zeka jeneratörlerinin müzik endüstrisi ile ne yaptığını anlamak isteyen herkes eski bir filozofu sorgulamalıdır. Yüz elli yıldan fazla bir süre önce Karl Marx, kapitalist üretim sürecini analiz etti ve düşüşünü sağladı. O zaman yapay zekadan bahsetmedi, ancak onlar insan müdahalesi olmadan montaj hattında yapılan tamamen otomatik fabrikalardı.

Müzik endüstrisinin gelişimine bakarsanız, Shellac kayıtlarından CD'de dijitalleşmeye, akış hizmetlerinden yapay zeka jeneratörlerine kadar, bu noktaya yakında ulaşılacaktır. Bununla birlikte, bir düğmenin baskısında, yapay zeka müziği sadece teknik ilerleme değil, aynı zamanda bir kriz yarattı: sanatçının ve sarf malzemesinin sarf malzemesi.

• AI müzik hizmetleri, müzisyenlerin, bestecilerin ve kullanıcıların şimdiye kadar ödeme yapmadan eserleri için uygundur.
  • Yapay zeka jeneratörleri üretim maliyetlerini değil, aynı zamanda müziğin değişim değerini de azaltır.
  • Müzikal platformların değeri azalması için insan bestecilere ve müzisyenlere ihtiyaç duymaya devam edin. Tamamen eğimli iş modeliyle bir otomasyon.

Bu yazıda bu gelişmenin aşamalarını izliyoruz ve geleceğe bir göz atıyoruz: Yapay Zeka Hizmetleri neler geliyor ve müzisyenler bu süreçte nasıl hayatta kalabilir?

Bu, Haberler Plus “Muzak? Bir Haberler Plus aboneliği ile makalenin tamamını okuyabilirsiniz.

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!