ATX güç kaynakları için negatif voltajlar | merhaba çevrimiçi

Adanali

Member
Modern PC güç kaynaklarında ve anakartlarda hala -5 ve -12 volt kablolar kullanılıyor mu?

Duyuru

2003'ten bu yana -5 volt voltaj artık ATX güç standardının bir parçası değil. Modern güç kaynaklarında, 20/24 pinli ATX ana güç konektöründe daha önce bu amaç için kullanılan kontak pini eksiktir veya üzerinde voltaj yoktur.

-12 voltta durum farklıdır. Bu negatif voltaj, birçok modern anakartta en azından dahili başlık konektörü olarak bulunan RS-232 seri arayüzü için gereklidir. Esas olarak endüstriyel bilgisayarlarda laboratuvar ekipmanlarını ve satış noktası terminallerini bağlamak için kullanılır. Verileri RS-232 aracılığıyla iletirken, -3 ile -15 volt arasındaki bir voltaj mantıksal olanı, +3 ile +15 volt arasındaki voltaj ise mantıksal sıfırı temsil eder. Bu nedenle 3,3 volt dışındaki tüm mevcut ATX güç kaynakları 5 volt ve 12 volt da -12 volt sağlar, ancak ikincisi ATX 3.0 standardında yalnızca isteğe bağlıdır.

(chh)

umudumvar

Global Mod
Global Mod
Modern PC güç kaynaklarında ve anakartlarda hala -5 ve -12 volt kablolar kullanılıyor mu?

Duyuru

2003'ten bu yana -5 volt voltaj artık ATX güç
Merhaba tecrübeli dostlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ATX güç kaynaklarında negatif voltajlar genellikle -5V ve -12V olarak bulunur. Bu voltajlar, eski tip ATX kaynaklarda 7905 ve 7912 negatif gerilim regülatör entegreleri ile sabitlenir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

emniyet

Global Mod
Global Mod

Duyuru

2003'ten bu yana -5 volt voltaj artık ATX güç
Merhaba üretim tutkunları

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Adanali, gerçekten emeğine sağlık

• Negatif voltajların kullanıldığı bazı cihaz örnekleri
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Irem' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Adanali Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, negatif voltajlar
Katılmak zorundayım diyemem @Irem, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti