Alışılmışın dışında grafiklere sahip aksiyon dolu nişancı oyunu – Affet beni Baba 2 hazır

Adanali

Member
Birinci şahıs korku nişancı oyunu “Beni Affet Baba 2” sona erdi: Steam'de bir yıllık erken erişimin ardından Polonyalı stüdyo Byte Barrel, ilk bölümün devamını tamamladı. Oyun eski tarz bir birinci şahıs nişancı oyunudur: deliliğinizi kontrol altında tutmak için kendinizi bir akıl hastanesinde bulursunuz. Terapi yerine, ağırlıklı olarak HP Lovecraft'ın karanlık dünyalarından ilham alan komik Doom tarzı seviyelerde ilerliyorsunuz. Orada ayrıca ölümsüz figürlerin, hapishane üniforması giyen oğlanların, şapkalı şişman adamların ve dokunaçlı canavar figürlerin yanı sıra düşmanlar da ortaya çıkıyor. Seviyelerde ilerledikçe alışılmadık yetenekler kazanırsınız ve bazen tamamen bu dünyadan olmayan her türlü tabanca, tüfek, keskin nişancı tüfeği ve roketatar elde edersiniz.

Duyuru

Affet Beni Baba 2, karanlık bir atmosfere ve dokunaçlı canavar yaratıklara sahiptir. Sıçrama efektlerinden hoşlanmıyorsanız ayarlardan kanı kapatabilirsiniz.

Hikaye akıl hastanesinin farklı katları arasındaki mektuplarla anlatılıyor. Ancak bu ikincildir; çoğunlukla karanlık katedrallerden, bir şehrin sokaklarından, sisli liman bölgesinden geçersiniz veya bir savaş alanının siperlerinde hayatta kalmaya çalışırsınız. Karanlık figürler her yerde saklanıyor, canınızı almaya çalışıyor. Karanlık köşeler ancak kısa bir süre sonra sönen ve tekrar açılması gereken küçük bir el feneri ile aydınlatılabilir.

Hayatta kalmanın tarifi Doom gibi oyunlardan tanıdıktır: Her zaman hareket edin, zırh ve cephane toplayın ve doğru silahla rakiplerinizi yok edin. Cel shader çizgi roman tarzı grafikler, her yerde bulunan sıçramanın dehşetini ortadan kaldırıyor. Eğer bunu da beğenmezseniz ayarlardan kanı kapatabilirsiniz.

Daha sonra akıl hastanesine dönüyoruz, orada hücremizin geçmişine dair başka bir ipucu daha var. Çok oyunculu mod yoktur.

Beni Affet Baba 2'nin akıl hastanesinin hücresinden ekran görüntüsü

Affet Beni Baba 2, çeşitli seviyelerden sonra akıl hastanesinde bekleyen mektuplarla arka plan hikayesini anlatıyor.

Bizim izlenimimiz

“Beni Affet Baba 2” şaşırtıcı derecede eğlenceli ve çeşitli bir oyun deneyimidir. Komik grafikler senaryoyu fazla ciddiye almamanızı sağlar. Metal müziği çılgın seviyeleri aşıyor, ama neyse ki aradaki kısa sakin dönemlere dönüşüyor. O zaman derin bir nefes almanın, çevrenize daha yakından bakmanın ve yönünüzü anlamanın zamanı geldi. Bu kombinasyon oyuna Steam'de genel olarak çok olumlu bir puan verdi.

“Affet beni Baba 2” Windows için Steam'de mevcut (yaklaşık 25 euro), Linux altında Proton ile oynadık. Aynı zamanda Steam Deck için de doğrulanmıştır.

Önerilen editoryal içerik

İzniniz doğrultusunda harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) buraya yüklenecektir.

Her zaman YouTube videolarını yükle

YouTube videosunu şimdi indirin

Affet beni Baba 2 YouTube kanalı c't-zockt'ta

c't zockt, c't dergisinin video oyunu hayranlarından oluşuyor. Başta bağımsız oyunlar ve erken erişim oyunları olmak üzere her türden oyun oynuyoruz, retro oyunlara ilgi duyuyoruz ve zaman zaman sanal gerçekliğe de giriyoruz. YouTube ve Twitch'teki video stüdyomuzdan canlı yayın yapıyoruz. Ayrıca YouTube'da düzenli olarak yeni oyun videoları yayınlıyoruz. Buna bir bak!

(lmd)