AI Düzenlemesi hakkında yorum: Openi kaleci olur

Adanali

Member
Amerika Birleşik Devletleri'nin teknolojik grupları, rakipleri piyasadan itme ve kaleci pozisyonlarını işe alma konusunda dünya şampiyonlarıdır. AB'de bu nedenle Dijital Piyasalar Yasası (DMA) ile pazar gücünüzü engellemeye çalışıyorsunuz. Örneğin, Google Chrome'un tarayıcısı artık kullanıcıdan kullanmak istediği arama motorunu ilk çağrıyı sormalıdır: Google'ın araştırmasının alanını sallamak için güzel bir girişim.

1971 doğumlu yayıncı Hartmut Gieselmann, 2001 yılından bu yana C't'de. Departmanı uygulamalara, veri korumasına ve internete yönlendiriyor ve diğer şeylerin yanı sıra tıbbi BT, ağ politikası ve veri koruma alanlarında mevcut konuları detaylandırıyor.

Ancak şimdiye kadar DMA tamamen bir alan kurtardı: AI. Lobicilerin ve pazarın radikallerinin protestoları harika olduğundan, yenilikler “Mobare” olmamalıdır. Piyasanın devlerinin her küçük başlangıç satın aldığı veya iş modellerini yenilikçi bir fikirle tehlikeye atabilecek piyasadan çıktığı düzensiz pazardır. Piyasanın bu radikalizmi, rekabet etmeye çalışan bir düzenleme değil, gerçek inovasyon frenidir. İkincisi, sadece Quasimonopolis'i kırmak söz konusu olduğunda, ancak çocuk zaten kuyuya düştüğünde.

Opennaai şimdi AI bölgesinde baskın bir pozisyona ulaştı. Yapay zeka modelleri Microsoft ve Apple Intelligence Co -Pilot'un omurgasını oluşturduğundan, gelecekte tüm masaüstü bilgisayarların yüzde 95'inden fazlasına monte edilecek ve bir düğmeye itilecekler. Microsoft's Co -pilot, Azure bulutundaki bir OpenII hizmeti ile güçlendirilir. MacOS ve iOS, Siri Surpas'ın ChatGPT'de devam ettiği tüm istekleri yönlendiriyor – ve bunlar çok fazla. Bu, ödeme yapmadan sayısız veri, metin ve resim ücretsiz olarak sağlar. Eğitim verileri az olduğunda, ABD grubu beklenmedik bir şekilde rekabetten önce.

Kullanıcıların şu anda Avrupa'dan (Mistral), Çin'den (Deepseek) veya kaynak modellerinden (AI2) gerçekte (AI2) işletim sistemlerinde aynı şekilde alternatifleri entegre etmenin hiçbir yolu yoktur. AB Komisyonu'nun yapabileceği minimum, Openi'yi GateKeemper listesine koymak ve DMA aracılığıyla işletim sistemlerini tarayıcılar ve arama motorları gibi benzer seçenekler reçete etmek olacaktır. Başka bir adım, Avrupa'da tam veri şeffaflığı ile gerçek açık modellerin geliştirilmesini ve işleyişini geliştirmek için yapay zeka vergisi olacaktır. Kullanıcıların şu anda bir alternatifi var: Copilot ve Apple Intelligence'ı devre dışı bırakmak.

(CADI)