ZVEI: Avrupa'da çip endüstrisini sübvanse edin, ancak bunu iyi yapın

Adanali

Member
Avrupa ekonomisinin yarı iletken teknolojisini vergi parasıyla teşvik etmesi daha iyidir: Elektrik ve Dijital Endüstrisi Birliği (ZVEI) tarafından bugün sunulan bir çalışmanın temel sonucu budur.

Duyuru

Ancak ZVEI Başkanı Gunther Kegel şunu vurguluyor: “Gelecekte finansman mevcut güçlü yönlere odaklanmalı.” Bu, bölgeye en modern çip üretim süreçlerini (örneğin şu ana kadar başarısız olan Intel'in Magdeburg fabrikaları gibi) açıkça getirmek isteyen önceki AB çip finansmanına yönelik bir eleştiri olarak okunabilir.

Teknolojik egemenlik zayıflıyor

ZVEI başkanı şöyle açıklıyor: “Avrupa'nın uluslararası alanda göz ardı edilemeyecek kendi teknolojik pazarlık kozuna ihtiyacı var.” Mikroelektronik endüstrisi Avrupa'nın rekabetçiliği ve teknolojik egemenliğinin anahtarı olduğundan, AB'nin taahhüdünü artırması gerekmektedir. Avrupa yalnızca güç yarı iletkeni, mikrokontrolör ve sensör sektörlerinde güçlü bir pazar konumuna sahiptir. Kegel: “Mevcut finansman taahhütleri yalnızca bir ilk adım olabilir; genişletilmesi gerekiyor.”

Ve sadece cips için fon sağlamak yeterli değil; ABD'de olduğu gibi, finansmanın, örneğin baskılı devre kartı (PCB) üretimi için mikroelektronik ekosistemini de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerekiyor. ZVEI'ye göre AB'nin küresel baskılı devre kartı pazarındaki pazar payı şu anda %5'in oldukça altında. Küresel üretim hacminin %85 ila 90'ı Çin ve Tayvan'da üretiliyor.

buna değer

ZVEI tarafından sunulan “Çiplerden Fırsatlara: Mikroelektronik Finansmanının Önemi ve Ekonomik Fizibilitesi” çalışması, PwC'nin küresel strateji danışmanlığı Strateji&'den geliyor.

Araştırma yazarı Tanjeff Schadt'a göre mikroelektronik için kullanılan fonlar yüksek getiri sağlıyor. Getiri %30 ila 40 arasındadır ve yatırılan para dokuz ila on iki yıl sonra kendini amorti eder.

Mikroelektronik finansmanı, Avrupa'da yıllık brüt katma değeri doğrudan ve dolaylı olarak 33 milyar Euro artırıyor ve vergi gelirleri yılda 7,9 milyar Euro artıyor. Ayrıca, 49.000'i yalnızca Almanya'da olmak üzere Avrupa'da 65.000 yeni iş yaratılacak.

Ancak çalışmaya göre, Avrupa Birliği'nin küresel yarı iletken kapasitesi için %20'lik hedefine 2030 yılına kadar ulaşılamayacak. Mevcut finansmanla bile payın mevcut %8,1'den 2045'te %5,9'a düşmesi bekleniyor.

(chiw)