Windows 11: İnternet bağlantısına rağmen web yok

Adanali

Member
Windows 11 kullanıyorum. Bir süredir bilgisayarı başlattıktan sonra belli bir süre tarayıcı üzerinden web sitelerine erişemiyorum. Ayrıca OneDrive veya iCloud'dan da oturum açamazsınız. Ancak e-posta kurtarma işe yarıyor. Windows Ağ Tanılama'yı açtığımda bilgisayarın İnternet'e bağlı olduğunu söylüyor. Bu işin özüne ulaşmanın bir yolunu arıyorum. Ancak ağ izleme araçlarına pek aşina değilim. Tavsiyen var mı?

Duyuru

Bunun için bir araç yok, bunun yerine denemeniz gereken bir dizi adım var.

İlk adım: ağ iletişimi mi yoksa sadece ad çözümlemesi mi? Bu durum meydana geldiğinde komut satırında farklı adreslere ping işlemi uygulayarak bunu belirleyebilirsiniz. Yönlendiricinin IP adresiyle başlar, genellikle standart konfigürasyonda bir Fritzbox ile başlar ping 192.168.178.1. Eğer işe yararsa, bir sonraki adım şu olacaktır: ping Haber. Bu, Windows PC ile yönlendirici arasında sorunlar olup olmadığını (ilk testte paket/zaman aşımı vermiyor) veya “yalnızca” ad çözümlemesinin suçlu olup olmadığını (ikinci test başarısız) gösterecektir. Postanızı alabiliyorsanız ancak diğer birçok hizmet çalışmıyorsa, bir güvenlik proxy'si de engellenmiş olabilir: Bazı güvenlik yazılımları, garip şeyler yapma eğiliminde olan “koruyucu özellikler” ile birlikte gelir.

(ps)

Haberin Sonu