Tavuklu Maklube

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Maklube Tanımı İçin Gereçler

• 1 bardak pirinç (büyük meşrubat bardağı kullandım-290 ml civarı)
  • Tıpkı büyüklükte bardakla 1.5 bardak kaynar su
  • 3 küçük uzunluk patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (patateslerimizi kızartmak için)
  • 550 -600 gram civarı tavuk göğüs eti (baget yahut but olarakta kullanabilirsiniz)
  • Tuz, karabiber
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı (pilav için)
  • Ben eklemedim fakat dilek ederseniz patlıcan havuç üzere diğer eklemelerde yapabilirsiniz.
Tavuklu Maklube Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle yuvarlak doğradığımız patateslerimizi bir ölçü kızartalım. Pilavla birlikte de pişeceği için fazlaca fazla kızartmamıza gerek yok.
  2. daha sonrasında küçük küçük doğradığımız tavuklarımızı diğer bir tencerede kimi birtakım karıştırarak altı kısık olarak 20-25 dakika kadar pişirelim, uygunca suyunu salacak. Düzgünce suyunu saldıktan daha sonra tuz ve karabiberimizi ekleyelim ve ocağı da biraz alevli açıp tavuklarımızın renklerinin biraz daha kızarmaya yakın olduğu süreçte ocağı kapatalım.
  3. Patateslerimizi kızarttığımız tencereden çok yağı alıp tereyağımızı ekleyelim. Güzelce yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ekleyelim ve altı kısık biçimde epey hoş kavuralım.
  4. Herşey hazır olduğunda maklubemizi yapma sürecine geçebiliriz. Tencerede en alt sırada tavuklarımızı dizelim.
  5. Üzerine patateslerimizi ve en son pirinçlerimizi güzelce ek edelim.
  6. Ocağımızın altı açık biçimdeyken kaynar suyumuzu ek edelim.
  7. Altını uygunca kısalım. 10 – 15 dakika kadar altı kısık kalsın.
  8. daha sonrasında kapağı açıp pirinçlerimizi hali bozmadan yavaşça karıştırarak kapağı kapatıp ateşi yavaşça vasata getirelim.
  9. Suyunu uygunca çektikten daha sonra ocağın altını kapatalım.
  10. 10 dakika kadar demlensin.
  11. Büyük bir servis tabağına tencereyi aykırı çevirerek yemeğimizi servis yapabiliriz. Çok beğeneceğiniz bir tanım olacağına inanıyorum. Hem pratik birebir vakitte ana yemek olarak değerlendirebileceğiniz bir tanım. Şimdiden afiyet olsun
    🙂
İşin sırrı ve en değerlisi kesinlikle pirinci öncesinde suda bekletmek, uygunca kavurmak ve pişirme esnasında kaynar su kullanmak. Bunlar olağanda de yaptığınız pilavların tane tane ve fazlaca hoş olmasını sağlar.

Tavuklu Maklube Tanımı Fotoğraflı Yapılışı