Soğan Kebabı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Soğan Kebabı Tanımı İçin Materyaller

• 600 gram satır ortası yada bir sefer çekilmiş yağlı kıyma (yağlı bulunmasına dikkat edin)
  • 20 adet küçük uzunluk soğan (benim soğanlar fazlaca minikti kg ölçmedim)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz
Sosu için;

• 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı kekik(isteğe bağlı)
Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Bütün soğanların birinci ön kabuğunu soydum, derin soymadım ve bir taraf ucunu fazlaca az ortaya hakikat kesip hazırladım.
  2. Uygun yoğurma kabına kıymayı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biberi alalım uygunca yoğuralım.
  3. Kıyma harcı bitene kadar elimizle yuvarlak küçük köfteler hazırlayalım.
  4. Tepsiye bir köfte bir soğan gelecek biçimde dizdim. Tepsi ölçüm küçük uzunluk yuvarlak 26 cm idi.
  5. Farklı bir kasede nar ekşisi, limon suyu, kekik ve suyu karıştırarak köfte ve soğanların üzerine gezdirdik.
  6. Kolay form almadı için fırın kağıtını ıslatarak suyunu elimle süzdürüp tepsinin üzerini kapattım.
  7. 180 derece evvelinde ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 35-40 dk pişirdim.
  8. Üzerindeki fırın kağıtını aldım üzeri yavaşça kızarsın diye 7-8 dk daha yenidendan fırına verdim
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
    ❣
    .
tekrar belirtmek isterim orjinal soğan kebabına yakın bir tanım yaptım birebir aynı olmayabilir meskendeki küçük soğanları bu türlü pahalandırmak istedim ve inanın lezzeti inanılmaz süper oldu.

Soğan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı