Sebzeli Sulu Köfte

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler

Köftesi için:

• 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan(suyu sıkılmış)
  • 1 adet rendelenmiş sarımsak
  • Yarımdan 1 parmak fazla galeta unu
  • Avuç içi kadar ekmek içi (Islatılmış sıkılmış-ben buzluktan kıyma çıkardığım için daha sulu oluyor kıyma tutsun diye ekmek içi de koyuyorum)
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • (baharatları tercihinize bakılırsa ayarlayabilirsiniz)
Sebzeler:

• 2 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet orta bot patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye(tercihe görr ben katmadım)
Sos için:

• 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Kekik
  • Tuz
  • 5 6 adet rendelenmiş domates(ben konserve domates suyu vardı ondan 1 su bardağı ek ettim)
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

Ben her vakit bütün materyalleri hazırladıktan daha sonra yemek yapmaya başlıyorum. Sizlere de nacizane tavsiyem o denli yapmanız hem daha süratli hemde daha denetimli hazırlanıyor.

1. Köfte için bütün materyaller bir kaba alınır ve yeterlice yoğurulur. Buzdolabına kapatılarak dinlendirilmeye bırakılır.
  2. Patates ve havuç küp küp biberler halka formunda doğranır bir kaba alınarak suya bırakılır.
  3. Biberler çok küçültmeden havuç ve patatesle oranrılı büyüklükte doğranır farklı bir yere alınır.
  4. Sos için bir kapta salça sıcak suyla açılır.
  5. Üstüne biraz kekik atılır şayet rendelenecekse domatesler rendelenir hazırlanır.
  6. En az yarım saat buzdolabında dinlendirilen köfte harcı istenilen büyüklükte toplar yapılarak hazırlanılır. (ben ufak toplar yaptım göz sonucu yeöek için fazla köfte olduğunu düşünüp fazlasını buzluğa attım. ).
  7. Tabanı geniş tavaya ve ya tabanı geniş tencereye sıvı yağ alınır evvel patatesler sonrasındasında havuçlar kızartılır. (derin yağ kullanmanızı tavsiye etmiyorum epey yağ çekmesin) (seçtiğiniz tava ve ya tencere çabucak sonrasında bütün gereçler birleşerek yemek yapılacak büyüklükte olsun).
  8. Havuç ve patatesten daha sonra biberler kızartılır.
  9. Sebzeler bittikten daha sonra tavaya biraz daha yağ alınarak köfteler kızartılmaya başlanır.
  10. Köftelere çatal yahut kaşık değdirmeden tava sallanarak kızartılır. Çok kızartmayın yemek pişerken de köfteler pişecek.
  11. Kızartma yaptığınız tencerede devam edecekseniz köfteler yavaşça kızardıktan daha sonra üstüne kızartılmış zerzevatları, suyla açtığımız salçayı ve domates eklenerek kapağı kapatılır.
  12. bir süre daha sonra köfteleri dağıtmamaya dikkat ederek yavaşça hafifçe karıştırılır. Tuzu damak tadınıza nazaran ayarlanır.
  13. Güzelce özdeşleşen yemek gerek koku gerek imajıyla aşikâr olur. Kapatabilirsiniz. Afiyetle :).
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı