Ryzen 8000G'de Windows Studio etkisi yok

Adanali

Member
Yakın zamanda Ryzen 5 8600G işlemcili bir masaüstü bilgisayar satın aldım. Yapay zeka birimi içerdiği için bilerek aldım. Microsoft'a göre Windows 11'in web kameraları için Windows Studio efektleri bununla çalışıyor ancak ilgili seçenekleri göremiyorum. Neden?

Duyuru

Microsoft, Windows Studio efektlerini yalnızca dizüstü bilgisayarlarda ve hepsi bir arada bilgisayarlarda yerleşik web kameralarıyla sınırlandırıyor; bunun nedeni, muhtemelen belirli gereksinimleri karşılamaları gerektiği. USB aracılığıyla harici olarak bağlanan web kameraları için Windows 11, Windows Studio efektleri sunmaz. İstenirse Windows Studio efektleri, video konferanslar sırasında web kameralarının arka planını bulanıklaştırabilir veya hareket olduğunda yüzün odakta kalması için görüntü bölümünü ayarlayabilir. Bunu yapmak için yapay zeka modellerini kullanıyorlar ve bu nedenle Sinir İşleme Birimi (NPU) adı verilen bir bilgisayara ihtiyaçları var. Bu, Microsoft Surface Laptop Studio 2'nin Movidus 3700VC VPU'su gibi ayrı bir yonga olarak veya AMD Ryzen 7040U/H ve 8040U/H serisinin yanı sıra Intel Core Ultra 100'ün CPU'larındaki işlemciye entegre olarak mevcuttur. Ryzen 8000G masaüstü işlemciler ayrıca AMD'nin Ryzen AI veya XNDA olarak adlandırdığı bir NPU içerir.

(chh)

Haberin Sonu