Raspi kullanarak Windows bilgisayardan yedekleme

Adanali

Member
Harici sabit sürücüye sahip bir Raspi ile veri yedeklemesi kurmak istiyorum. Raspi'ye Duplicati'yi kurdum. Ancak kaynak Windows bilgisayarım olmalı. Sorun şu ki, Çoğaltılmışlar'da Windows makinesi için bir yol belirleyemiyorum. Peki nasıl çalışıyor?

Duyuru

Kısa cevap şudur: Yedeklemek istediğiniz dosyaların bulunduğu bilgisayara Duplicati'yi yüklemek ve yedeklemeleri bir Raspi paylaşımına kaydedecek şekilde yapılandırmak en iyisidir.

Bununla birlikte, Windows bilgisayarınızdaki klasör bir ağ paylaşımı olarak mevcutsa, Duplicati prensipte bunu Raspi'de yapabilir, ancak bu durumda gereksiz derecede karmaşık olacaktır. Bunu yapmak için öncelikle Raspi'deki bilgisayar paylaşımını, Çoğaltmalar'da kaynak olarak seçebilmek için yerel bir bağlama noktasına bağlamanız gerekir:

sudo mount -t cifs //server/freigabe /mnt/mountpunkt -o username=benutzer,password=passwort

Alternatif olarak, Raspi'ye Syncthing'i de yükleyerek BASPi projemizi tamamen yeniden oluşturabilirsiniz. Bu durumda Syncthing, dosyaları bilgisayarınızdan Raspi'ye aktaracaktır. Kopyalar daha sonra Raspi dosya sistemi tarafından kolayca yedeklenebilir.

(rei)