‘Rapor’lu eğitim! Tatili 9 güne tamamladılar

Adanali

Member
Ramazan Bayramı tatili için kabiniçin 9 gün tatil sonucu bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Bayram için kent dışına giden öğretmen tatili uzattı. Aileler de çocuklarını alıp tatil planlarını dokuz güne çıkardı. Biroldukca okulda perşembe ve cuma günü tıpkı görünüm yaşandı. Öğrenciler devamsızlık yaptı, öğretmenler yöntemsiz rapor aldı. Sınıflar boş kaldı. Okul idareleri devayı sınıfları birleştirmekte buldu. Aile doktorları isyan etti. bakılırsavinin başındaki öğretmenle veliler şu reaksiyonları gösterdi:

> Okula gittim. Öğretmenler odası boş, sınıflarda da birebir görünüm. Çocuğumu okula götürdüğüm üzere geri getirdim. Nöbetçi öğretmen ‘Dersler bugün boş’ dedi.

> Benim sınıfımda yalnızca iki öğrenci vardı. Herkes memleketine gitmişti. Bizim okulda rapor alan öğretmen yoktu zira müdür bayramda rapor yasağı getirdi.

> Her sene tıpkı durumla karşı karşıyayız. Evladım gün uzunluğu bahçede vücut dersi yapıp döndü. Bu süreçte rapor alan bütün isimler tek tek incelenmeli. Keyfi olarak rapor alanlar için gerekli adımlar atılmalı.

> Benim öğrenciler bayram tatilini uzatmış. Tatil fotoğraflarını bana gönderip siz de tatile devam edin öğretmenim diyorlar. WatsApp kümeleri bu hususla çalkalanıyor.

> Okulun son günleri havası var. Öğrenciler gelmiyor, dersler işlenmiyor.

DOKTORLAR İSYANDA

Rapor için kapıları çalınan sağlıkçılar, toplumsal medya hesaplarından şöyleki isyan etti:

> Az evvel bayram tatilini uzatmak için acil servise gelen beş yüzüncü kişiyi de raporsuz yolladım.

> Rapor için bir daha epeyce yepyeni mazeretler dinledim. Sahiden bu işi suistimal edenlerin sayısı çok fazla… Biz geri çeviriyoruz lakin özel hastaniçin parayı basıp raporu koparanların sayısı fazla.

> Bir günde 26 öğretmen benden rapor istedi.

> Bizim WatsApp kümelerinde tabibin üzerine yürüyenleri bile duyduk. Bu duruma bir tahlil artık kaide.

> Adapsız rapor vermek hatadır. Bu bir gerçek lakin lafımız yalnızca yöntemsiz rapor için ısrar edenlere. bakılırsavini layığıyla yapan her meslek kümesine hürmetimiz sonsuz.

İLK ÜÇ DERS BOŞ GEÇECEK

İstanbul’da bir devlet okulunda geçtiğimiz perşembe akşamı bütün velilere tıpkı ileti gönderildi. İşte o bildiri: Sayın velilerim öğretmenlerimiz raporlu ve müsaadeli olduğu için birinci üç ders boş geçecek. Çocukları 4. saat okulda olacak biçimde gönderebilirsiniz.

YOLLAR BOŞ KALDI

İstanbul’da olağanda yaşanan trafik yoğunluğunun bilakis yollar bayram daha sonrasında da boş kaldı. Tatili birleştirip İstanbul dışına çıkılması ile Kadıköy D-100 kara yolu, Ataşehir, Göztepe Köprüsü’nde yoğunluğun az olduğu ve araç seyrinin rahatça sağlandığı göze çarptı.

MAHMUT ÖZAY