Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde “Profesör” unvanı ile öğretim üyesi olarak bakılırsav yapan ve 2019 yılında kendisine şartlı-sıralı olarak kamu konutu tahsis edilen Prof. Dr. Sezgin Çelik, Yıldız Teknik Üniversitesi Kamu Konutları Yönergesi’nde gerekli değişikliklerin yapılması emeliyle 25/11/2019 tarihinde yaptığı müracaatın zımnen reddine ait süreç ile “Yıldız Teknik Üniversitesi Kamu Konutları Yönergesi’nin “Oturma süreleri” başlıklı 6. unsurunun birinci fıkrasının eksik düzenleme niçiniyle iptalini istemiştir.
Çelik’in açtığı davada yönetim mahkemesi ve bölge yönetim mahkemesi, misyon tahsisli konut tespitinde yönetimin takdir yetkisi bulunduğunu belirterek açılan davada red sonucu vermiştir.
Danıştay ise dava konusu yönergenin kanuna ve yönetmeliğe muhalif olduğuna karar vermiştir.
İşte Danıştay’ın sonucu
Çelik’in açtığı davada yönetim mahkemesi ve bölge yönetim mahkemesi, misyon tahsisli konut tespitinde yönetimin takdir yetkisi bulunduğunu belirterek açılan davada red sonucu vermiştir.
Danıştay ise dava konusu yönergenin kanuna ve yönetmeliğe muhalif olduğuna karar vermiştir.
İşte Danıştay’ın sonucu