PDF şifre unutulmuş | Haberler Online

Adanali

Member
Benim için önemli bir PDF belgesi açmak için şifreyi unuttum. Genişletilmiş çatlama (“Bruteforce”) olmadan içeriğe erişmenin hala bir yolu var mı?

Gerçekte, özellikle PDF'lerinizi korumak için hem bir “kullanıcı” şifresi ve “sahip” şifre ayrı verdiyseniz.

Birincisi, belgeyi istenmeyen bir açıdan korumalı olsa da, hakların yönetiminin sahibinin anahtar kelimesi hizmet vermektedir. Bu nedenle PDF içeriğini, yetkisiz olanın, modifikasyonundan veya kopyasından korur. Çok az şey bilenler: Belgeyi sahibinin şifresiyle de açabilirsiniz. Bu yüzden iki şifreden birini hatırlayın.

Bu rahat değişebilirlik, PDF formatının istenen özelliğidir ve Adobe'nin yardım makalelerinde de belgelenmiştir. Bununla birlikte, aynı zamanda güvenlik için ilgili bir bilgiye dönüşür: Zayıf ve hatta tekrar eden sahibinin kolaylık sağlamak için bir şifresini kullanırsanız, bu, kullanıcının sağlam şifresinin koruyucu etkisine yol açabilir. Bu parolayı seçtiğinizde de dikkatli olmanız gerekir.

Gerçekleri kendi başına anlamak istediğiniz durumunda, sizin için bir örnek PDF sağladık. Mevcut belge “kullanılmış” kullanıcı şifresi ve sahibinin şifresi “ile korunur. Deneyerek eğlenin!

(DES)