“Parola” bölümü: kuantum bilgisayarı ve sizi onlardan nasıl koruyabilirsiniz

Adanali

Member
“2025'teyiz. Tüm şifreleme kuantum bilgisayarlar tarafından kırılıyor … Her şey? Hayır, inatçı miktarlarda algoritmalar tarafından yaşanan bir veri merkezi -Safe yeni tehdide direnmeyi bırakmıyor.” Bu, podcast şifresinin mevcut bölümüne bir giriş olabilir. Neden şimdi her yerde var olan soru ile ilgileniyor: Kuantum bilgisayarlar modern şifrelememizi nasıl tehdit etti?

Ve biraz değişen bir eğitimde: Bu kez Christopher partinin bir parçası değil, bu yüzden Sylvester iki meslektaşını davet etti: Inside. Son zamanlarda Informatik Dr. Sabrina Patsch ve Wilhelm Dreilling ile ödüllendirilen kuantum hype'ının arkasında bakıyor.

Üç güvenlik Podcacaster, hangi algoritmanın kuantum bilgisayarların gerçekten tehdit ettiğini ve sorun olmadıklarını açıklıyor. Üçü ayrıca mevcut makinelerin bu becerilerden nasıl kaldırıldığını tartışıyor, çünkü zaten endişelisiniz ve genellikle çok yeni olmayan – kuantum bilgisayarlardan korunuyor.

Ve hala 1 yılın başında bir duyuru var: Almanca konuşan EDP-Subrddit R/DE_EDV'de Sylvester ve Christopher 28 Mayıs Çarşamba günü 17: 00'da “Bana Her Şey Sor”.

“Parola-Haberler Security Podcast” nin son bölümü Çarşamba sabahı tüm podcast platformlarını dinlemek için mevcuttu.

(CKU)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!