Mersin Tantuni Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1,5 kilo yağsız dana kuşbaşı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
- 8 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2
- çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pişen etin suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuşbaşı eti yıkıyorum büyük bir tencereye 4 su bardağı kaynar su koyup eti de içine bırakıyorum fokur fokur kaynayan etin kefini çıkartıyoruz yani şu biçimde etin köpük köpük olan kısmını daima süzgeçle alıyoruz.
- En son eti süzüp düdüklü tencereye koyup üzerine 4 su bardağı su 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir tatlı kaşığı tepeleme tuz koyup 30 dak pişiriyoruz.
- Öteki tarafta isteğe göre soğan garnitürü ve küp küp doğranmış domates hazırlıyoruz.
- Pişen etleri süzüp küp küp doğrayıp küçültüp 2 çay bardağı sıvı yağ koyduğumuz saç tavaya aktarıp baharatları koyup şu biçimde bir çeviriyoruz.
- En son etleri tavanın etrafına yığıp ortada yağın birikmesini sağlıyoruz.
- Ortada biriken yağa 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber döküyoruz.
- çabucak sonrasında bir su bardağı etin suyunu azar azar serpiştire serpiştire kıvam almasını sağlıyoruz tavanın ortasında biriken toz biberli yağa ekmekleri banıp biberli ekmek olmasını sağlıyoruz.
- Ekmeği servis tabağına alıp sırasıyla bir sıra et bir sıra soğan garnitürü bir sıra küp doğranmış domates sıralayıp servis ediyoruz. Afiyetler olsun ben köy ekmeği tercih ettim sizler ( ???? sandviç ekmek baget ekmek ???? ) tercih edebilirsiniz.