MEB, uzman öğretmenlikteki yanlış uygulamalar için uyardı

Adanali

Member
Danıştay Dava Daireleri Üst Heyeti 28.03.2013 tarih, 2010/2397 Es. sayılı, 2013/1123 K. sayılı sonucu ile Anayasa Mahkemesi sonucu daha sonrasında oluşan boşluğun yargı içtihadıyla doldurulamayacağına, bu niçinle de yalnızca imtihandan alınan nota nazaran muvaffakiyet sıralaması yapılmasına hukuken imkan bulunmadığına karar vererek, mahkeme sonucu ile uzman öğretmen olunmayacağına karar vermiştir.

Danıştay Dava Daireleri Üst Konseyi 28.03.2013 tarih, 2010/2397 Es. sayılı, 2013/1123 K. sayılı sonucu için

Milli Eğitim Bakanlığı bu doğrultuda aşağıdaki iş ve süreçlerin yapılmasını istedi;

1- Sertifikaları mahkeme sonucu ile iptal edildiği biçimde il/ilçe ulusal eğitim müdürlükleri tarafınca birtakım öğretmenlere, uzman/başöğretmen unvanı için öngörülen eğitim öğretim tazminatının ödenmesine devam edildiği,

2- Kimi öğretmenlerin, uzman öğretmen/başöğretmen unvanına bağlı mali ve özlük haklardan yararlanmadığı fakat, MEBBIS e-personel Modülünde Meslek Basamağının uzman öğretmen/başöğretmen olarak göründüğü,

3- Bakanlık/valilik/kaymakamlık aleyhine idari dava açan öğretmenlerden mahkeme sonucu ile uzman öğretmen/başöğretmen unvanını ve bu unvana bağlı hakları kazandığı biçimde isimlerine sertifika düzenlenmeyenlerin olduğu,

tespit edilmiştir.

Bu çerçevede, mahkeme sonucu kararında uzman öğretmen/başöğretmen unvanını hak eden ve isimlerine sertifika düzenlenmeyen öğretmenlerin olması halinde ayrıntılarının mahkeme sonucuyla birlikte gönderilmesi; uzman öğretmen/başöğretmen unvanı mahkeme sonucuyla iptal edildiği tespit edilen ekli listedeki öğretmenlerin ise durumlarının (uzman öğretmen/başöğretmen unvanı için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanıp yararlanmadıkları gibi) titizlikle incelenmesi ve ekli listede yer alan “açıklama” kısmına (Excel formatına uyularak) ayrıntılarının islenerek gönderilmesi gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR