Köfteli Hünkar Beğendi Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Köftesi için;
- 350 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kimyon karabiber tuz (İstenilen ölçüde koyabilirsiniz ben biraz baharat sevdiğim için fazla ek ederim)️
- 4 adet patlıcan (Közlenmiş)
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 buçuk çay bardağı süt
- 1 çay k karabiber
- Yarım su bardağı kaşar rendesi
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftemin iç harcını hazırlamadan evvelden birinci vakit içinderda patlıcanlarımı 180 derecede fırın tepsim üstte kalacak biçimde patlıcanlarımın birkaç yerine süratli közlenmesi açısından birer kesik atıyorum.
- Onlar közlene dururken ben bu ortada köftemi hazırlamaya fazlacatann koyuldum bile gereçleri derin bir kaba alıp bir hoş yoğurduktan daha sonra sulu köfte formu vermeyi tercih ediyorum birdenbire gelen bir kararla????
- sonrasındasında biraz dinlenmesi açısından buzdolabına kaldırıyorum ve patlıcanlarım közlenmiş????
- Şimdiki etap arkadaşlar patlıcanları kaygısız tasasız içini kabuklara bulamadan hoş bir biçimde temizlemek olacaktır en zevksiz kısmı???? her neyseki şanslıyım kabuklarından tertemiz ayrıldılar????
- Bir kesme tahtasında güzelce kıyıyorum pürüzsüz olacak biçimde. Şimdii sos tencereme tereyağımı ekleyip biraz eridikten daha sonra unuda kavurup ki burada topaklanmamasına itina gösterin derim bunun ortasında tereyağını biraz fazla koymayı tercih ediyorum.
- ondan sonrasında sütümü ekledim ve biraz karıştırdım puding kıvamını aldıktan daha sonra kaşarımı ek edip birkaç cins karıştırıp çabucak ocağın altını kapattım.En son karabiber ve tuz vee hazır beğendimiz.
- Köftelerimizide yapışmaz tavada epeyce az yağ ile süratlice kızarttıktan daha sonra hoş bir tabağa birinci beğendiyi güzelce adeta bir şef üzere koyduktan daha sonra üzerine köftemi yerleştiriyorum.
- Birkaç adet maydanozsuz olmaz diye düşündüm, zira herkes koymuş benim neyim eksik o denli değilmi ???? evvet ve tabağımız sunuma hazır bakalım sayın eşim beğenecek mi ???? latife bir yana deneyenlere afiyet olsun keyifli kalın????.