KI-TEST: ABD ve Çin'den sekiz akıl yürütme modeli
Plan, süreç, açıklıyor
Veri Değerlendirmesi ve Korunması
Bireysel İncelemeler
Alibaba QWQ-32B / QWEN3-235B-A22B
Deepseek R1
Google Gemini
Openai Chatgpt O3
Şaşkınlık
Tencent Hunyuan T1
Xai Grook
Sonuç ve Tablo
Eylemlerini tartışma ve haklı çıkarma yeteneğine sahip dilsel modeller büyüleyici: görevleri bireysel adımlara böldüklerinde baktığınızda onlara “düşünmeye” bakmayı neredeyse düşünebilirsiniz. Bu, Çin Deepseek şirketi R1 modelini Ocak ayında serbestçe erişilebilir sağladığında sektörü geçen pisliği açıklıyor. Performans açısından, çok daha pahalı modellerle rekabet edebilir. Geliştiricilere göre, gelişimi Chatgpt, Gemini ve diğer iyi ABD modellerinin yuttuğu şeyin bir kısmına mal oluyor.
Ancak Deepseek sadece değil: Alibaba ve Tencent gibi diğer Çinli tedarikçiler de akıl yürütme modelleri ekliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin ambargosu nedeniyle, Çinli geliştiriciler daha az kullanılabilir kaynaklara sahiptir ve onları özellikle korkutucu bir şekilde yüzleşmeye zorlar. Avrupa'daki tedarikçiler ve müşteriler rekabetten yararlanabilir. Çoğu ABD modelinin aksine, Çin modelleri serbestçe indirilebilir ve genellikle daha düşük donanım ve bellek gereksinimleriyle çalışabilir.
- Akıl yürütme modelleri faaliyetleri bireysel pasajlara böler ve yeni çözümler arar. Hatta kör uçları tanırlar ve dönerler.
- Çin modelleri daha az kaynağa sahiptir ve birçok ABD modelinden daha ucuzdur. Veri koruması her ikisi için de sorunludur.
- OLMO gibi gerçek açık kaynak modelleri, eğitim materyalinize bilgi verir ve şimdi yüksek seviyeye ulaşır.
Bu testte, ABD şirketlerinin google, openi, şaşkınlık ve Xai'nin son ve en önemli muhakemesi modellerini Almanya'da hizmet veya uygulama olarak da mevcut olan Alibaba, Deepseek ve Tencent'in Çin teklifleriyle karşılaştırıyoruz. Buna karşılık, Microsoft Paul'un kurucusu Olmo, şu anda en iyi açık kaynak modeli olarak kabul edilen herkese kendini test etmelidir. Allen Company AI2 sadece tamamen eğitimli modeli ücretsiz olarak yayınlamakla kalmaz, aynı zamanda eğitim ve tüm eğitim organıyla ilgili tüm ayrıntıları da belgelemektedir. Nasıl çalıştığı hakkında fikir veren birkaç LLM'den biridir; Diğerleri sahipler veya en azından eğitim verilerini gizli tutun.
Bu, Haberler Plus “Ki-Test Makalesi: ABD ve Çin'den Sekiz Akıl Yürütme Modeli” nin Okuma Şampiyonu oldu. Bir Haberler Plus aboneliği ile tüm makaleyi okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.
Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.
Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.
Bu makaleyi okumak için bir test aboneliği doldurun ve bir ay boyunca tüm Haberler+ içeriğini ücretsiz olarak okuyun.