Kamu İhale Kurumu Teşkilatı ve Çalışanının Çalışma Yöntem ve Asılları Hakkında Yönetmelik

Adanali

Member
YÖNETMELİK

Karar Sayısı: 5476

Ekli “Kamu İhale Kurumu Teşkilatı ve İşçisinin Çalışma Adap ve Asılları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulmasına, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 53 üncü hususu mucibince karar verilmiştir.

20 Nisan 2022

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI

KAMU İHALE KURUMU TEŞKİLATI VE İŞÇİSİNİN ÇALIŞMA YÖNTEM VE TEMELLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

HUSUS 1- 16/11/2009 tarihindeki ve 2009/15611 sayılı Bakanlar Konseyi sonucu ile yürürlüğe konulan Kamu İhale Kurumu Teşkilatı ve İşçisinin Çalışma Tarz ve Asılları Hakkında Yönetmeliğin 15 inci unsurunun birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Grup başkanlan, atandıkları küme başkanlıklarının bakılırsav tarifinde yer alan hizmetleri aktif ve verimli bir biçimde yürütür, var ise kendilerine bağlı işçi arasmda ahenk, iş birliği ve iş kısmını temin eder ve daire liderince verilen öbür nazaranvleri yapar.”

HUSUS 2- Birebir Yönetmeliğe 32 nci hususundan daha sonra gelmek üzere başlığıyla bir arada aşağıdaki 32/A unsuru eklenmiştir.

“Kadro unvanlarına atanma koşullan

UNSUR 32/A- (1) Kurum kadrolanna unvanlar itibanyla atama; açıktan, bir daha, naklen yahut Kurum içi yükselme suretiyle yapılır.

(2) Kurum takımlarına atanacaklann, Devlet memuru olabilmek için gerekli genel koşulların yanı sıra;

a) Birinci sefer kamu hizmetine Kurumda başlayacak olanların, giriş imtihanı kararına göre ilgili takımlara atanabilmek için gerekli başanyı sağlamış olması,

b) Kamu hizmetine bir daha Kurumda başlayacaklar ile naklen atanacaklann; atanılacak takımın unvan ve ek göstergesi itibanyla gerekli hizmet müddeti kuralını taşıması, gerekir.

(3) Meslek işçisi hakkında, 4734 sayılı Kanunun 53 üncü unsuru ile bu hususa dayanılarak Şura karanyla yürürlüğe konulan yönetmelik kararları uygulanır.

(4) Kurum içi yükselme suretiyle yapılacak atamalann; 657 sayılı Kanun ile 15/3/1999 tarihindeki ve 99/12647 sayılı Bakanlar Heyeti sonucuyla yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında bakılırsavde Yükselme ve Unvan Değişikliği Asıllarına Dair Genel Yönetmelik kararlarına dayanılarak hazırlanan Kamu İhale Kurumu İşçisi vazifede Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği kararları çerçevesinde yapılması temeldir.

(5) Kurum takımlarına atanacak işçide, unvanlar itibanyla aynca aşağıdaki koşullar aranır:

a) Lider yardımcısı olarak atanabilmek için; Şura üyeliğine atanacaklarda aranan niteliklere sahip olmak yahut aralıksız olarak en az on yıldan beri Kurumda meslek çalışanı olarak çalışmak.

b) Baş hukuk danışmanı olarak atanabilmek için; hukuk fakültesi mezunu olmak, mesleksel açıdan kâfi bilgi ve tecrübeye sahip olmak ve meslekleri ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlannda on iki yıl ve üzeri kamu hizmetinde bulunmak.

c) Daire lideri takımlarına atanabilmek için; en az dört yıllık eğitim veren fakülteler ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtharicindeki yükseköğretim kurumlanndan mezun olmak ve memuriyete temel kamu kurum ve kuruluşlarında en az on yıl ve üzeri kamu hizmetinde bulunmak.

ç) Kurum müşaviri takımlarına atanabilmek için; en az dört yıllık eğitim veren fakülteler ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtharicindeki yükseköğretim kurulularından mezun olmak ve memuriyete temel kamu kurum ve kuruluşlarında en az on iki yıl ve üzeri kamu hizmetinde bulunmak.

d) Başkanlık müşaviri olarak atanabilmek için; en az dört yıllık eğitim veren fakülteler ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtharicindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve memuriyete temel kamu kurum ve kuruluşlarında en az oniki yıl ve üzeri kamu hizmetinde bulunmak.

e) Küme başkam olarak atanabilmek için; en az dört yıllık eğitim veren fakülteler ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtharicindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve en az beş yıl Kurumda fiilen meslek çalışanı olarak çalışmak kaydıyla on yıl ve üzeri kamu hizmetinde bulunmak. (en çok iki takım için Kurumda çalışma koşulu aranmayabilir).

f) Hukuk danışmanı olarak atanabilmek için; hukuk fakültesi mezunu olmak, mesleksel açıdan kâfi bilgi ve tecrübeye sahip bulunmak ve kamuda en az altı yıl hizmeti bulunmak.

g) Basın ve halkla ilgiler müracaatım olarak atanabilmek için; en az dört yıllık eğitim veren iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler yahut irtibat fakültesi mezunu olmak.

ğ) İdare hizmetleri uzmanı olarak atanabilmek için; en az dört yıllık fakülte yahut yüksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak ve en az on yıl kamu hizmeti bulunmak kaidesiyle Kurumda en az üç yıl ünite müdürü, araştırmacı, mühendis, mimar, istatistikçi, çözümleyici, programcı yahut mütercim-tercüman takımında çalışmış olmak.

h) Ünite müdürü olarak atanabilmek için; dört yıllık fakülte yahut yüksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak ve kamuda en az sekiz yıl hizmeti bulunmak.

ı) Özel ofis müdürü olarak atanabilmek için; dört yıllık fakülte yahut yüksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak ve en az dört yıllık kamu hizmeti bulunmak.

i) Avukat olarak atanabilmek için, avukatlık ruhsatına sahip olmak.

j) Araştırmacı olarak atanabilmek için; dört yıllık fakülte yahut yüksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak ve kamuda en az sekiz yıl hizmeti bulunmak.

k) Mühendis ve mimar olarak atanabilmek için; en az dört yıllık eğitim veren mühendislik yahut mimarlık fakültelerinden mezun olmak.

1) İstatistikçi olarak atanabilmek için; dört yıllık eğitim veren istatistik kısmından mezun olmak.

m) Çözümleyici olarak atanabilmek için; üniversitelerin mühendislik fakülteleri ile istatistik, matematik, fizik yahut bilgisayar programlama kısımlarının rastgele birisinden en az lisans programı mezunu olmak, bilgisayar programlama ve sistem çözümlemede tecrübeli olmak.

n) Programcı olarak atanabilmek için; üniversitelerin mühendislik fakülteleri ile istatistik, matematik, fizik yahut bilgisayar programlama kısımlarının rastgele birisinden en az lisans programı mezunu olmak, bilgisayar programlamada tecrübeli olmak.

o) Mütercim-tercüman olarak atanabilmek için; dört yıllık fakülte yahut yüksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak, Yabancı Dilbilgisi Düzey Tespit İmtihanında (A) seviyesinde başarılı olmak yahut lisan yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve milletlerarası geçerliliği olan bir evraka sahip olmak.

ö) Tabip olarak atanabilmek için; tıp fakültesi mezunu olmak ve en az üç yıllık kamu hizmeti bulunmak.

p) Özel ofis müdür yardımcısı olarak atanabilmek için; en az dört yıllık fakülte yahut yüksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak.

r) Ünite şefi olarak atanabilmek için; en az dört yıllık fakülte yahut yüksekokullardan ya da dengi okullardan mezun olmak ve en az üç yılı Kurumda olmak üzere altı yıl ve üzeri kamu hizmetinde bulunmak.

s) Hemşire olarak atanabilmek için; en az dört yıllık fakülte yahut yüksekokul ya da dengi okulların hemşirelik kısmından mezunu olmak.

ş) Bilgisayar işletmeni olarak atanabilmek için; en az iki yıllık yüksekokul ya da dengi okullardan mezun olmak ve bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak.

t) Ofis nazaranvlisi yahut ayniyat memuru olarak atanabilmek için; en az iki yıllık yüksekokul ya da dengi okullardan mezun olmak.

u) Teknisyen olarak atanabilmek için; teknik eğitim veren liselerin ilgili kısımlarından mezun olmak.

ü) Dava takip memuru, arşiv memuru ve irtibat vazifelisi olarak atanabilmek için; en az lise yahut dengi okul mezunu olmak.

v) Sürücü olarak atanabilmek için; en az lise yahut dengi okul mezunu ve B sınıfı ve üzeri şoför dokümanına sahip olmak.

y) Santral memuru olarak atanabilmek için; en az ilköğretim okulu mezunu olmak.

z) Dağıtıcı olarak atanabilmek için; en az ilköğretim okulu mezunu olmak.”

HUSUS 3- Birebir Yönetmeliğin 39 uncu hususunun birinci fıkrasında yer alan “goreve alınmasına, hizmet kurallarına, niteliklerine, atanma ve” ibaresi ile “nazaranvde yükselmeleri ile” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

HUSUS 4- Birebir Yönetmeliğin eki CETVEL’in “Grup Başkanı” satırındaki “15” ibaresi “30” formunda, “Kamu İhale Uzmanı” satırındaki “240” ibaresi “225” formunda, “Avukat” satırındaki “10” ibaresi “15” formunda ve “Programcı” satırındaki “10” ibaresi “5” biçiminde değiştirilmiştir.

HUSUS 5- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

HUSUS 6- Bu Yönetmelik kararlarını Kamu İhale Şurası Lideri yürütür.