İlikli Kemikli Et Güveç Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
İlikli Kemikli Et Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 ilikli kemik modülü
- 600 gram kemikli et
- 2 büyük domates
- 4 adet soğan
- 4 adet patates
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 2 büyük havuç
- 2 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle materyallerimizi doğrayarak hazırlayalım.
- Domatesleri, patatesleri, sarımsakları ve havuçları küp küp doğruyoruz (büyüklüklerini dilediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz).
- Soğanları yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
- Kemikli etlerimizi ve ilikli kemiklerimizi güzelce yıkıyoruz akabinde 35-40 dk kadar düdüklüde pişiriyoruz.
- Büyük uzunluk güvecimizin tabanını bir kesim tereyağı ile yağlıyoruz.
- Pişen etlerimizi suyundan ayırıyoruz suyuna salçamızı ek ederek çözdürüyoruz.
- Fotoğrafta da görüldüğü üzere etlerim yağlıydı suyuna epey fazla yağ saldı bu niçinle yemeğimde tereyağ yahut sıvı yağ kullanmadım.
- Etleriniz hayli kuruysa ve ilikli kemik kullanmıyorsanız yağ katabilirsiniz (ilikler her daim yağ salmaktadır. ).
- Soğanlarımızı bir tavada öldürüyoruz.
- Üzerine patates ve sarımsak hariç havuç ve domatesleride ekleyerek soteliyoruz.
- Yağladığımız güvece sırayla pişen ve kalan gereçlerimizi ekleyerek kemikleri ve etleri ortalarına yerleştiriyoruz.
- En son baharatlarımızı ekliyoruz (damak tadınıza nazaran istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz)
- Salça kattığımız yağlı suyumuzu üzerine güzelce gezdiriyoruz(üzerini yavaşça geçecek kadar olmalı şayet yetmediyse su ekleyebilirsiz kaynamış su bulunmasına dikkat edelim) sulu yemek olarak değil az sulu olsun derseniz suyunu ayarlayabilirsiniz.
- Ocakta 30 dk kadar kaynatıp 180 derecelik fırına verebilirsiniz.
- Ben sobada pişirdiğim için ocakta epey kaynatmadım. Fakat kesinlikle kaynatılması gerekiyor yoksa pişmeme durumu olabilir ete nazarande değişiklik gösterebilir.
- Piştikten daha sonra turşu ya da komposto ile dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz ????.
İlikli Kemikli Et Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı