İlikli Kemikli Et Güveç

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İlikli Kemikli Et Güveç Tanımı İçin Materyaller

• 3 ilikli kemik modülü
  • 600 gram kemikli et
  • 2 büyük domates
  • 4 adet soğan
  • 4 adet patates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 2 büyük havuç
  • 2 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı karabiber
İlikli Kemikli Et Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle materyallerimizi doğrayarak hazırlayalım.
  2. Domatesleri, patatesleri, sarımsakları ve havuçları küp küp doğruyoruz (büyüklüklerini dilediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz).
  3. Soğanları yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
  4. Kemikli etlerimizi ve ilikli kemiklerimizi güzelce yıkıyoruz akabinde 35-40 dk kadar düdüklüde pişiriyoruz.
  5. Büyük uzunluk güvecimizin tabanını bir kesim tereyağı ile yağlıyoruz.
  6. Pişen etlerimizi suyundan ayırıyoruz suyuna salçamızı ek ederek çözdürüyoruz.
  7. Fotoğrafta da görüldüğü üzere etlerim yağlıydı suyuna epey fazla yağ saldı bu niçinle yemeğimde tereyağ yahut sıvı yağ kullanmadım.
  8. Etleriniz hayli kuruysa ve ilikli kemik kullanmıyorsanız yağ katabilirsiniz (ilikler her daim yağ salmaktadır. ).
  9. Soğanlarımızı bir tavada öldürüyoruz.
  10. Üzerine patates ve sarımsak hariç havuç ve domatesleride ekleyerek soteliyoruz.
  11. Yağladığımız güvece sırayla pişen ve kalan gereçlerimizi ekleyerek kemikleri ve etleri ortalarına yerleştiriyoruz.
  12. En son baharatlarımızı ekliyoruz (damak tadınıza nazaran istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz)
  13. Salça kattığımız yağlı suyumuzu üzerine güzelce gezdiriyoruz(üzerini yavaşça geçecek kadar olmalı şayet yetmediyse su ekleyebilirsiz kaynamış su bulunmasına dikkat edelim) sulu yemek olarak değil az sulu olsun derseniz suyunu ayarlayabilirsiniz.
  14. Ocakta 30 dk kadar kaynatıp 180 derecelik fırına verebilirsiniz.
  15. Ben sobada pişirdiğim için ocakta epey kaynatmadım. Fakat kesinlikle kaynatılması gerekiyor yoksa pişmeme durumu olabilir ete nazarande değişiklik gösterebilir.
  16. Piştikten daha sonra turşu ya da komposto ile dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz ????.
Afiyet olsun ????????????.

İlikli Kemikli Et Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı