İki sefer keşif yapmış: İşte teröristin rotası

Adanali

Member
Taksim bombacısı Ahlam Albashir Münbiç’ten İdlib’e, oradan da Hatay ve İstanbul’a uzanan terör yolcuğunu anlattı.

YA CERABLUS YA TÜRKİYE DEDİLER

Albashir sözünde Türkiye’ye gelmesinden patlama gününe kadar geçen süreci şu biçimde anlattı: “Hacı kod isimli terörist 2022 Temmuz ayında Münbiç’teyken bana Cerablus’a gitmem için nazaranv verdi. Ben o vazifesi kabul etmedim. daha sonra YPG’nin kelamda istihbarat ünitesinden olduğunu öğrendiğim Hasan diye biri bana geldi ve Hacı seni yanına çağırıyor sana fazlaca kıymetli bir bakılırsav verecek dedi. Ben de Hasan’la bir arada Hacı’nın yanına gittim. Hacı bana ‘Madem Cerablus’a gitmiyorsun bu biçimde Bilal’le bir arada Türkiye’ye gideceksin’ dedi. Ben de Türkiye’ye gelmeyi kabul ettim.”

DOBLO BİR ARAÇLA İSTANBUL’A GELDİM

İKİ SEFER KEŞFE GİTTİK

İstanbul’a geldikten daha sonra Ferhat Habeş’e ilişkin atölyede çalışmaya başladıklarını, bu süreçte Bilal’in hiç dışarı çıkmadığını kendisinin de hücumdan evvel 2 defa Yasir el-Korali ile bir arada keşif yapmak için Taksim’e gittiğini belirten Albashir, sözüne şu biçimde devam etti: “Olay günü öğlenden daha sonra Bilal, Yasir ve ben bir arada yola çıktık. Taksim’e geldik. Bilal bana kahverengi çantayla beyaz poşeti almamı söylemiş oldu. ‘İşim var sen git ben geleceğim’ dedi. daha sonra ben aldım onları yürüdüm. Oturduğum yere geldim. 40 dakika orada oturdum. daha sonra Hacı beni aradı, ‘Çantaları bırak ve oradan uzaklaş’ dedi. Ben kalkıp uzaklaşmaya başladım daha sonra da patlama meydana geldi.” Albashir, ortasında patlayıcı olan çantanın daima olarak Bilal Hassan’ın yanında olduğunu da anlattı.

Atölye sahibi gözaltında

Albashir ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan’ın kaldığı Esenler’deki atölyenin sahibi Ferhat Habeş’in de terörle ilişkisi olduğu, terör propagandası yaptığı ve Kobani’den aldığı talimatla Albashir ve Bilal Hassan’ı konutunda konuk ettiği öğrenildi. Habeş de birinci tabirinin akabinde 49 şahısla bir arada adliyeye sevk edildi. 17 kuşkulu, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

GSM sınırı ABD’den

Polis takımlarının yaptığı araştırmada saldırgan terörist Ahlam Albashir ve hücumun Türkiye ayağını organize eden Bilal Hassan’ın ABD’den alınan bir GSM sınırını kullandığını tespit etti. Sınır üzerinden yalnızca WhatsApp görüşmesi yaparak haberleşen teröristin hücumdan 40 dakika evvel son kere konuştukları tespit edildi. Ahlam Albashir’in bomba patlamadan 3 dakika evvel Ayn el-Arab’da bulunan Hacı kod isimli terörist tarafınca WhatsApp üzerinden arandığı ve Albashir’e “Paketi bırak oradan uzaklaş” dediği de belirlendi.

TELEFONU KIRDI

vakadan daha sonra İyiler’e gittiğini belirten ve burada Ahmet Jarkas’la buluşup Küçükçekmece’ye geçtiklerini söyleyen Albashir, Ahmet Jarkas’ın telefonunu elinden alarak kırdığını da anlattı. Albashir’in 4 ay boyunca İyiler’den hiç çıkmadığını ve “Uyuyan Hücre” olarak hareket talimatı aldıklarını itiraf ettiği de öğrenildi. Öte yandan evvelki gün Azez’de gözaltına alınan Hüsam kod isimli teröristin de 1 yıldır Türkiye’de olduğu ve akından daha sonrasında Azez’e geçtiği de tespit edildi.

Kendini kurtarmaya çalıştı