Hakkında bilmediğiniz beş ücretsiz AI aracı (muhtemelen)

Adanali

Member

1. Hakkında bilmediğiniz beş ücretsiz AI aracı (muhtemelen)

Her zaman ChatGPT olmak zorunda değil: c't 3003 biraz araştırma yaptı ve beş ilginç ücretsiz AI aracı buldu.

Duyuru

Videonun transkripsiyonu

(Not: Bu transkript yukarıdaki videoyu izleyemeyen veya izlemek istemeyen kişiler için hazırlanmıştır. Metin, görsel parçadaki tüm bilgileri yansıtmamaktadır.)

Bakın, sadece 50 saniyede 3003'lük bir şarkı yapıyorum! Ve buraya bakın, fotoğrafları neredeyse gerçek zamanlı olarak oluşturuyorum. Ve buraya bakın, eski PDF'lerle sohbet ediyorum. Evet, bu videoda size en sevdiğim yapay zeka araçlarını göstereceğim. Ve eminim ki henüz bilmediğiniz en az bir veya iki tane vardır. Bizi izlemeye devam edin.

[Opernsängerin:] Sevgili bilgisayar korsanları, sevgili internet kullanıcıları, buraya hoş geldiniz…

Şimdi yapay zeka araçlarıyla başlayalım.

Araç #1: Udio (müzik oluşturucu)

Evet biliyorum, bu artık içeriden gelen bir tavsiye değil, belki her yerde duyduğunuz Udio şarkıları sizi rahatsız ediyor – ama kesinlikle onları videoya dahil etmek istedim çünkü kesinlikle büyüleyici. (Ve inanılmaz derecede hala ücretsiz.)

Sadece udio.com'a gidin, bir hesap oluşturun, istediğiniz stili ve isteğe bağlı olarak söylemek veya rap yapmak istediğiniz şarkı sözlerini girin ve bu kadar. Birkaç saniye sürüyor ve ardından her istem için seçebileceğiniz şarkılar var. İkisi her zaman aynı anda üretilir.

Dinle, az önce 3003'te Gaga'ya övgü niteliğinde bir şarkının sözlerini yazdım.

3003'e bakıyorum
Her fırsatta
Kabul edip etmemeniz önemli değil
Ya da buna karşı ol

Udio'nun bundan anladığı da bu, örneğin: Swifties ve Deichkindig için Alman country rock'ı, eğlenceli ve duygulu.

Ayrıca Udio ile sahte stand-up komedisi de yapabilirsiniz, işte benim yarı komik kelime oyunlarımdan üçü:

Emslander'lılar Mojito'larına ne koyarlar?
Limepen!

Hırsızlar ne tür müzik dinlemeyi sever?
Hırsızın evi!

Estetiğin zıttı nedir?
Bir kahve sandalyesi iç!

Yani evet, bence bir bakıma gerçekten harika ve en önemlisi hiçbir maliyeti olmaması ve ayda 600 şarkı üretebilmeniz etkileyici. Ama elbette şu anda yapay zekalarını eğitiyorlar, ücretsiz kalacağından şüpheliyim.

Udio ile bir süre oynarsanız bazı sorunlu alanları fark edeceksiniz. Örneğin, R'n'B HER ZAMAN Almanca'da Xavier Naidoo'ya benziyor. Bu aslında Udio'nun rakibi Suno'da daha iyi çalışıyor.

Almanca rap'te bile Udio her zaman Fanta 4 gibi biraz eski tarz geliyor. Daha modern trap şeyleri, evet, Udio bunu yapabilecek gibi görünmüyor. Bu aynı zamanda Suno'yu daha iyi hale getirir. Genel olarak Udio'yu daha çok sevdik çünkü buradaki şarkıların müzikal açıdan daha iyi olduğunu düşündük.

Her ne kadar Udio ve Suno & Co. beni gerçekten şaşırtsa ve onlarla oynamayı seviyor olsam da, tüm bunlar beni biraz üzüyor. Kendim müzik üretmeyi seviyorum ve evet, kulağa profesyonelce üretilmiş bir şarkı gibi gelen bir şey yaratabildiğim için her zaman biraz gurur duydum. Ve bundan sonra kesinlikle özel bir şey olmayacak, diyelim ki bir arkadaşımın doğum günü için bir şarkı bestelesem bile: o zaman herkes muhtemelen ilk başta şunu düşünecek: Keno bunu kendisi yapmadı, o sadece bir yapay zeka . Sonra şarkınız birdenbire artık özel bir şey olmaktan çıkıyor. Biraz üzgün.

YouTube'un bunları silmemesi için favori yapımlarınızı yorum olarak göndermekten çekinmeyin, tercihen yalnızca Udio URL'sindeki “şarkılar”dan sonra gelen kimliği, yani eğik çizgiden sonra.

Araç numarası 2: SDXL Turbo (gerçek zamanlı görüntü hesaplama)

Evet, her gün faydalı şeyler için kullanabileceğiniz bir araç olmayabilir ama bence en azından insanları biraz olsun etkilemek için kullanabileceğiniz harika bir sihir numarası. Bu, grafik kartımda yerel olarak çalışan bir görüntü oluşturucu olan SDXL Turbo'dur. Ve Turbo'yu kelimenin tam anlamıyla ele almak gerekir: Bir görüntünün hesaplanması bir saniyeden az sürer.

Bakın, yazdığınız her mektubun ardından yeni bir görüntü çıkıyor. “Domates”e girdiğimde domates çıkıyor, “Domates salatası” diyor, evet domates salatası ve “Domates salatası ekmeği” ve ardından üstüne domates salatası ile ekmek. Bruschetta diyenler de var ama benim için domates salatalı ekmek.

Yani bu kadar hızlı olması elbette bilgisayarımda oldukça hızlı bir grafik kartına sahip olmamdan da kaynaklanıyor, ancak daha yavaş olanlarla da oldukça hızlı. SDXL'yi kurmanın en kolay yolu, mevcut AI araçlarına başlamayı kolaylaştıran açık kaynaklı bir yazılım olan Pinokio'dur. Kurulumdan sonra “Keşfet”e gidin ve ardından “sdxl” girin. Üzerine tıklayın, ardından “Yükle”, ardından bekleyin ve ardından “Web Kullanıcı Arayüzünü Aç” seçeneğine tıklayın, ardından öğe tarayıcınızda açılacaktır.

Araç numarası 3: IDM-VTON (sanal olarak kıyafetleri deniyor)

Kişisel olarak alışveriş yapmayı pek seven biri değilim, bu yüzden dar bir odada kıyafet denemek ve bunun gibi şeyler pek bana göre değil. Bu yüzden bu aracı gerçekten umut verici buluyorum. Burada bir kişinin fotoğrafını (örneğin benim fotoğrafımı) ve burada bir giysinin fotoğrafını çekmek için kullanabilirsiniz. Ve “Dene” seçeneğine tıkladıktan sonra, giysi neredeyse daha fazla veya daha az gerçekçi bir şekilde giyilir. Ve evet, Minnie Mouse tişörtüyle onu biraz ikna edici buluyorum, bu yüzden ilk bakışta onun gerçek olmadığını anlayamıyorum. Yani yapay zekanın dövmelerim olduğunu düşünmesi biraz garip ama gerçekten iyi olan şey, vücudumu, yani minimal elmacık kemiklerimi “anlıyor” gibi görünmesi ve bu dikkate alınıyor. Bu arada bu da tıpkı SDXL Turbo gibi Pinokio ile kurabileceğiniz IDM-VTON aracı. Bu arada, Photoshop'un yakın zamanda beta sürümünde bir görüntü referans özelliği de vardı, böylece orada bir şeyi işaretleyebilir ve ardından bir görüntü yükleyip “Şuraya koy” diyebilirsiniz. Ve şu açık: Photoshop, tamamen farklı şeyler yaratan IDM-VTON kadar referans görsele bağlı kalmıyor. Minnie Mouse bunu gerçekten hak etmiyor.

Ancak IDM-VTON açıkça “mükemmel” olmaktan uzaktır. Çok eğlenceli şeyler yapıyor. Ancak iyi malzeme ile gerçekten iyi çalışır.

Yapay zeka yoluyla bu sanal giydirmenin çevrimiçi moda mağazalarının standart bir özelliği haline gelmesini beklediğimi söylemeliyim çünkü çok kullanışlı. Ve tabi ki teknoloji hâlâ üretken kullanım için olması gereken yerden çok uzakta değil ama yakında orada olacak.

Araç numarası 4: GPT4All (şarkı sözlerinizle sohbet edin)

Açıkça söylemek gerekirse, açık kaynak dil modellerini yükleyen bir araç olan GPT4All'ı 3003'te zaten tanıttık ve daha sonra onlarla ChatGPT gibi sohbet edebilirsiniz, ancak bunların hepsi bulutta değil yerel olarak gerçekleşiyor. Evet ve GPT4all'ın yeni bir özelliği var: “metin yerleştirme” adı verilen özellik. Bununla, yazılıma farklı formatlardaki metinlerin bulunduğu bir veya daha fazla klasörü kolayca ekleyebilir ve ardından onlarla sohbet edebilirsiniz. Bunu c't dergisinin üç eski PDF dosyasıyla denedim. Ve evet, kesinlikle denediğim diğer araçlardan daha iyi çalışıyor. Bu arada bunu yakın zamanda Nvidia'nın Chat with RTX özelliğiyle yaptım; ve bu harici belgelerde tamamen işe yaramaz.

Böylece GPT4All bana dergilerde yer alan bazı şeylere çok spesifik cevaplar verebildi. Örneğin: ORIC-1'i nasıl bulamadım? Nixdorf Systems '83'te ne sundu? Her zaman Almanca cevap vermemi istesem de cevaplar bazen İngilizce oluyordu, ama evet, seğirme her yerde. Bu kesinlikle ilginç bir yöne gidiyor ve evet, en azından PDF'leri bir yere atıp onlar hakkında sorular sorabilmek istiyorum. Olgunlaşması için hala biraz zamana ihtiyacı var ama yakında kesinlikle işe yarayacak.

GPT4All aynı zamanda Windows, Linux ve MacOS ile de çalışır ve yerleştirmeler için bu depolama sembolüne tıklamanız, ardından İndir'e tıklamanız ve ardından “yerleştirme şablonu” olarak adlandırılan bir şablon indirmeniz gerekir. GPT4All, Sbet'i önerir, İndir'e tıklayın ve pencereyi kapatın. Daha sonra “Gözat”a gidebilir, şarkı sözlerinizin bulunduğu klasörü seçebilir ve ardından bir “Koleksiyon Adı” girebilirsiniz. Daha sonra “Ekle”ye tıklayın! Daha sonra pencereyi kapatırsanız belgelerin indekslendiğini göreceksiniz; operasyon birkaç dakika sürüyor; Ancak bu işlem tamamlandıktan sonra tercih ettiğiniz dil modelini seçersiniz ve hazırsınız.

Araç numarası 5: Devika (yazılım geliştiriciler için yapay zeka aracısı)

Evet, işler artık gerçekten çılgına dönüyor. Devika, bir yapay zeka geliştirme aracısı olan Devin'in açık kaynaklı versiyonudur. İstediğinizi sade bir dille girin ve tükürün. Burada işler örneğin ChatGPT'ye göre daha karmaşık olabilir ve Devika dosyaları kendisi de oluşturabilir. Bir zamanlar 3003'te AutoGPT ile ilgili bir video yapmıştık, Devika aslında bunun çok daha gelişmiş bir versiyonu.

İlk denemem, Python'da harika bir 3003 animasyonlu yazıydı ve ikinci sıfıra tıklarsanız Rick Astley'in bir videosunun görünmesi gerekir. Yazı tipi ilk denemede hareket etmedi ancak ikinci denemede çalıştı. Daha sonra yılanın 3'lerden ve 0'lardan, hapların ise Jan-Keno Janssen kafalarından yapıldığı bir yılan oyunu programlamak istedim. Evet, hemen aklıma geldi: “Hmm, fotoğrafları kullanma hakkımız var mı?” “HEY, BU BENİM” demek istedim ama belli ki bu mümkün değildi. Devika biraz planlama yaptı ve sonunda bir şey ortaya çıktı. Burada gerçekten çılgınca bulduğum şey: Devika, her zamanki gibi github'da bir readme.md dosyası bile oluşturdu. Ne yazık ki program Keno'nun kafa resmini manuel olarak eklediğimde bile çalışmadı; ve Devika senaryoyu kendi başına düzeltemedi, ne yazık ki bir döngüye girdi; Yani burada hala yapılması gereken birçok geliştirme çalışması var, ama kesinlikle büyüleyici. Devika'yı Pinokio ile de kurabilirsiniz. Başladığınız anda dişli çarka gitmeniz, ardından “düzenle”ye tıklamanız ve ardından arama motorları ve hepsinden önemlisi AI için API anahtarlarınızı girmeniz gerekir. Modeller. DuckDuckGo'yu bir arama motoru olarak da kullanabilir ve Ollama aracılığıyla yerel bir Llama3 çalıştırabilirsiniz, böylece herhangi bir API anahtarına ihtiyacınız olmaz.

Bu videoyu yüklemeden hemen önce küçük bir ekleme yapacağım. Devika'yı biraz denedim ve dürüst olmak gerekirse Ollama'nın açık kaynak dil modellerinden yararlı hiçbir şey elde edemedim – GPT-4 Turbo ile daha iyi çalıştı, muhteşem Snake oyunumun sonuçlarını burada görebilirsiniz. Sorun yok gibi görünüyor, ancak birçok denemeden sonra bile yılanın hapı yiyebilmesi için işe yaramadı. Devika'dan faydalı bir şey alırsanız yorumlara yazmaktan çekinmeyin.

Evet, şu anda en ilginç bulduğum beş yapay zeka aracı bunlardı. İyi bir tavsiyeniz varsa, yorumlara yazmaktan veya [email protected] adresine e-posta göndermekten çekinmeyin; sizden haber almaktan her zaman mutluluk duyarım. sen Giriş. Evet, elveda ve mutlu KI'ing!

c't 3003, c't'in YouTube kanalıdır. C't 3003'teki videolar bağımsız içeriktir ve c't dergisi makalelerinden bağımsızdır. Editörler Jan-Keno Janssen ve Lukas Rumpler ile video yapımcıları Şahin Erengil ve Pascal Schewe her hafta bir video yayınlıyor.

(jkj)

Haberin Sonu