Fritzbox üzerinden Fritz.box uzaktan kumandası | merhaba çevrimiçi

Adanali

Member
Ailemin Fritzbox'ını uzaktan kontrol etmek için WLAN'larında bir WireGuard bağlantısı kurdum. Artık ofisten ve akıllı telefon bağlantısı aracılığıyla Fritzbox'ınıza tarayıcıdan WireGuard ve “fritz.box” aracılığıyla istediğim gibi erişebiliyorum. Ama evden sadece Fritzbox'ımla çıkıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Duyuru

Her iki Fritz kutusu da muhtemelen 192.168.178.1 gibi varsayılan ayarlarla çalışır. Uzak Fritzbox, WireGuard için şu satırla bir conf dosyası oluşturur AllowedIPs = 192.168.178.0/24,0.0.0.0/0bu normalde PC'nizin tüm trafiği WireGuard tüneli üzerinden 178 ağına yönlendirmesini sağlar.

Yerel ağınız da 178 ise ve macOS kullanıyorsanız bu durum ters gider. Çünkü macOS'ta bu “.0/24”, “fritz.box” veya “192.168.178.1”in WireGuard'dan geçmesi için yeterli değildir, yerel ağınıza düşer.

Alternatif bir çözüm olarak Fritzbox'ı bir Windows PC'den, hatta sadece ofisten veya cep telefonundan uzaktan kontrol edebilirsiniz. Veya sizin veya ebeveynlerinizin ev ağını, teknik özelliklere bağlı olarak biraz çalışma gerektiren farklı bir IP aralığına yeniden yapılandırabilirsiniz.

Ancak yukarıdaki satırdaki WireGuard konfigürasyonunda, WireGuard'da “Tüneli Yönet/Düzenle” üzerinden veya daha sonra oluşturacağınız conf dosyasında “.0/24” değerini “.1” olarak değiştirmek bu çözümlerden daha kolaydır ve tekrar içe aktarın; WireGuard daha sonra bunu “.1/32” olarak görüntüler.

Yalnızca uzak ağdaki yönlendiriciye değil, diğer cihazlara da doğrudan erişmek istiyorsanız, bu satırda hepsini tek tek IP'ye göre listelemelisiniz. Ancak bu, örneğin TeamViewer aracılığıyla uzaktan yönetilen bilgisayarlar için gerekli değildir çünkü bunlar WireGuard olmadan ve doğrudan IP erişimi olmadan bulunabilmektedir.

(Evet)