Fırında Tavuk Dolması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet bütün tavuk
- Fırın poşeti
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Kekik
- Limon, sosun içine değil tavuğa sürülecek
- 2,5 su bardağı pirinç ben basmati pirincini kullandım olağan pirinçte olur.
- Su
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Tereyağı
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pilavı hazırlayalım pirinç olarak ben basmati pirincini kullanıyorum daha hoş oluyor ve asla lapa olma tehlikesi olmuyor.
- Tenceremize 2 yemek kaşığı kadar göz sonucu tereyağını koyalım 2, 3 yemek kaşığı kadarda sıvı yağı koyalım akabinde pirinci koyup kavuralım.
- Baharatları ekleyelim 1 su bardağı kadar su ekleyelim birinci başta 1 su bardağı ekleyip biraz pilavı pişiriyoruz suyu çekilen pilavı kenara koyup tavuğumuzu hazırlamaya geçiyoruz.
- Bütün tavuğumuzu yıkayıp temizliyoruz daha sonra tavuğumuzu limonluyoruz hem çıtır çıtır oluyor hemde fazlaca hoş lezzet veriyor limon ????
- Sosu için bir tabağa zeytinyağı tereyağı karabiber kimyon kekik koyup karıştırıyoruz limonladığımız bütün tavuğumuzun her tarafına sürüyoruz.
- Tavuğumuzun içine pilavımızdan 3, 4 yemek kaşığı kadar dolduruyoruz ve tavuğumuzu dikiyoruz ve tavuğumuza çizikler atıyoruz ki içi çiğ kalmasın fırın poşetine koyup, 180 derece fırında 1,30 saat kadar pişiriyoruz fırın farkı olabilir.
- Tavuğunuzu denetim ederek pişirin daha uzunda pişebilir benim tavuğum fırın poşetine sığmadığı için ben poşetsiz, tavuğu çevirerek pişirdim ve çok fazla lezzetli oldu.
- Kalan pilavada üstünü geçecek kadar su ekleyip pilavı pişirin. Pilav bol baharatlı olunca daha hoş oluyor. Pişen tavuğunuzu servis edebilirsiniz. Hakikaten hayli lezzetli bir yemek oluyor afiyet bal ve şifa olsun ????