E-posta adresim üçüncü taraf satın alımlarında kullanıldı

Adanali

Member
Tanımadığım bir kişi online sipariş vermek için e-posta adresimi kullandı. Teslimat yabancı bir posta adresine gerçekleşti ve faturayla yapıldı. Sipariş, teslimat, fatura ve adresle ilgili bilgileri ve şimdi ilk hatırlatmayı e-posta yoluyla aldım. Çevrimiçi satıcıyı bilgilendirdim ve bana şikayette bulunmamı tavsiye ettiler. Kendimi kurban gibi hissetmiyorum ve siparişi veren kişi muhtemelen e-posta adresini yanlış yazmış olabilir. Böyle bir durumda nasıl davranırsınız?

Duyuru

Belki beceriksiz bir müşteri değildi, ama bir dolandırıcıydı. Ancak finansal verilerinizin hiçbiri yanlış yere gitmemiş gibi göründüğünden ve perakendeci için e-posta adresinin yalnızca sahibi olduğunuzu ve müşteri veya teslimatla hiçbir ilginizin olmadığını açıkça bildiğinden, temel olarak şunları yapabilirsiniz: rahat ol. Ancak süreci görselleştirmenizi de öneririz. Sorun spesifik bir durum değil, aynı yazarların veya diğer yazarların e-posta adresinizi ve dolayısıyla bir dereceye kadar kimliğinizi tekrar kötüye kullanabilmesidir. Davanın gidişatına bağlı olarak savcı yine de kapınızı çalabilir.

Raporla kimlik hırsızlığı mağduru olduğunuzu ve durumu polise bildirdiğinizi kanıtlayabilirsiniz. Mutlaka bir polis karakoluna gitmenize gerek yoktur; eyaletinizin çevrimiçi polis karakolunu da kullanabilirsiniz. Soruşturma muhtemelen durdurulacaktır ancak durdurulursa, söz konusu dava için bir dava numarasına sahip olacaksınız.

(Pazartesi)