DYK ortak imtihanlarının yapılacağı tarih aşikâr oldu

Adanali

Member
Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin 17 nci hususunun 3 ncü fıkrasında “Her periyot sonunda kurs açılan derslerden Bakanlıkça belirlenenlere yönelik Ölçme Kıymetlendirme ve İmtihan Hizmetleri Genel Müdürlüğünce izleme ve kıymetlendirme ortak imtihanı yapılır. Özel eğitim meslek okulu ile özel eğitim meslek okulu programın uygulandığı özel eğitim sınıfında tahsil bakılırsan öğrenciler ise bu imtihandan muaf tutularak kelam konusu periyot sonu izleme ve kıymetlendirme imtihanı okul idaresince yapılır.” kararı yer almaktadır.

Bu bağlamda;

1) Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme Kıymetlendirme Ortak İmtihanlarında kullanılacak evrakların baskı ve paketleme süreçleri için gerekli materyallerin Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüklerince temin edilerek Ölçme Kıymetlendirme Merkezi Müdürlüklerine teslim edilmesi,

2) Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme Kıymetlendirme Ortak İmtihanlarında kullanılacak evrakların baskı ve paketleme süreçlerinin Ölçme Kıymetlendirme Merkezi Müdürlüklerince yerine getirilmesi, uygulama evraklarının sevkiyatının ise Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüklerince yapılması,

3) Ek-1 listelerde yer alan okullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme Kıymetlendirme Ortak Sınavların’nın 28 Mayıs tarihinde Ek-2 “Dikkat Edilecek Hususlar” çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

28 Mayıs 2022 tarihindeki Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme ve Kıymetlendirme Ortak İmtihanı’nda Dikkat Edilecek Hususlar

1-
Destekleme veYetiştirme Kursları İzleme ve Kıymetlendirme Ortak İmtihanı; 28 Mayıs 2022 tarihinde, saat 10.00’da uygulanacaktır.

2- İmtihana katılacak öğrenci listeleri Ölçme Kıymetlendirme Merkezleri (ÖDM) Müdürlüklerine iletilmiştir. Listelerde, öğrencilerin hangi sınıf düzeyinde ve hangi derslerden imtihana katılacakları yer almaktadır.

3- İmtihan salonundaki gözetmen gorevlendirmeleri, destekleme ve yetiştirme kurslarında imtihanın yapıldığı dersin haricindeki branşlarda bakılırsav alan öğretmenlerden yapılacaktır. Bu gorevlendirme ile ilgili planlama kurs merkezlerince gerçekleştirilecektir.

4- Sınav evraklarının baskı, paketleme ve kıymetlendirme süreçleri Ölçme Kıymetlendirme Merkezi Müdürlüklerince, kurs merkezlerine sevk süreçleri ise Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüklerince yapılacaktır. Ölçme Kıymetlendirme Merkezi Müdürlüklerinin baskı ve paketleme süreçleri için gerekli materyal temini Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüklerince sağlanacaktır.

5- Sınav evraklarının kurs merkezlerince teslim alındığı andan, geri dönüşüne kadarki mühlet içerisinde tüm evrakların güvenliğinden kurs merkezi yöneticileri sorumludur.

6- Kurs merkezi yöneticilerine teslim edilen evraklar, imtihan öncesine kadar açılmayacak ve salon nazaranvlilerine lakin imtihan öncesi teslim edilecektir.

7- Sınavla ilgili tüm taraflarca zımnilik temel alınacak, imtihandan daha sonrası da dahil olmak üzere imtihan evrakının kapalılığı ile ilgili her türlü önlem alınacaktır.

8- İmtihan evraklarının imgelerinin rastgele bir ortamda yayımlanması muhakkak yasaktır.

9- Sınava katılan öğrenciler, tek bir dersin imtihan uygulamasına katılacaktır. İmtihan mühleti, 40 dakikadır.

10- Sınav başladıktan daha sonra birinci 20 dakika hiç bir öğrenci imtihan salonundan çıkmayacak, bu müddet sonunda imtihanını bitiren öğrenci salondan çıkabilecektir.

11- Vilayetlerde imtihan dataları kullanılarak rastgele bir tahlil ya da raporlama çalışması yapılmayacaktır.

12- İmtihan evrakları (kitapçık, karşılık kağıtları ve salon yoklama listesi) imtihan daha sonrasında 30.05.2022 tarihine kadar Ölçme Kıymetlendirme Merkezi Müdürlüklerine ulaştırılacaktır.

13- Sınav daha sonrası test kitapçıkları toplanacak, öğrencilere dağıtılmayacaktır. Test kitapçıkları, karşılık kağıtları ve salon yoklama listeleri Ölçme Kıymetlendirme Merkezi Müdürlüklerinde koruma edilecektir.

14- İmtihan evrakı basılmayan ve kursa daha sonradan kayıt yaptıran öğrenciler imtihana katılmayacaktır.

Ahmet KANDEMİR