Chromium'un taşınmasından sonra web uygulaması başlamıyor

Adanali

Member
Chromium'u Linux altında Flathub'dan yükledim ve tarayıcı aracılığıyla Progressive Web App (PWA) olarak bir web sitesi kurdum. Daha önce bu site uygulamalar listemde uygulama olarak görünüyordu. Şimdi Chromium'u artık sistem düzeyinde değil, yeniden yükledim flatpak --user install org.chromium.Chromium ana dizinimde. Artık Gnome artık web uygulamasını bulamıyor ancak Chromium onu hâlâ tanıyor. Sorun nedir?

Duyuru

Chromium'da bir PWA oluşturduğunuzda, tarayıcı ~/.local/share/applications/ dizininde bir .desktop dosyası oluşturur. Ad, simge ve başlatma parametreleri bu basit yapılandırılmış metin dosyasında tanımlanır. Chromium'u kaldırdıktan sonra PWA'larda bağlantıların kopmasını önlemek için Gnome, ana programın (Chromium) mevcut olup olmadığını kontrol eder. Org.chromium ile başlayan ve Default.desktop ile biten .desktop dosyasını bir metin düzenleyiciyle açın. Oradaki çizgiyi ara

TryExec=/var/lib/flatpak/exports/bin/org.chromium.Chromium

“TryExec=”'den sonraki yolu şununla değiştirin:

TryExec=/home/USER/.local/share/flatpak/exports/bin/org.chromium.Chromium

“USER” ifadesini kullanıcı adınızla değiştirmeniz gereken yer. Maalesef ~ veya $HOME gibi referanslar .desktop dosyasında çalışmaz. Dosyayı kaydedin ve birkaç saniye sonra giriş tekrar görünmelidir.

(ktn)