Bol Materyalli Et Fajita

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bol Gereçli Et Fajita Tanımı İçin Materyaller

• 500 gram az yağlı dana eti
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 baş soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 1 adet kapya ( ben kırmızı sivri biber kullandım tanımda fakat kapya da kullanıyorum)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta uzunluk domates
  • Sıvı yağ
  • Salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
Bol Materyalli Et Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Etimizi julyan doğrayalım. Yumuşayana kadar düdüklü tencere de haşlayalım.
  2. Bu ortada havuç, kabak, biberleri uzunca keselim biçimde belirttim. Soğanımızı yarım ay biçiminde doğrayalım. Bir tavaya sıvı yağ alıp evvel havucu 3 dk kadar soteleyelim akabinde kabak 1 dk kadar soteleyelim biberleri de diriliği azalıncaya kadar soteleyelim yaklaşık 2-3 dk kadar.
  3. Tuzumuzu ekleyelim (ete de tuz ekleyeceğimiz için denetimli olsun) son olarak soğanımızı da ekleyip diriğini kırıyoruz.
  4. Sebzelerimiz kenarda beklerken haşlanan etimizi bi tavaya alıyoruz ve yağda kavuruyoruz.
  5. Akabinde küçük doğradığımız sarmısakları da ekliyoruz bi iki cins çevirip salçamızı ekliyoruz salçanın kokusu çıkınca küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz ve domatesler yeterlice pişene kadar güzelce kavuruyoruz.
  6. Kekik ve öteki baharatları da ekleyip 1 dk kadar daha pişirip sotelediğimiz zerzevatları ekleyip 1 dk kadar özdeşleşmesini sağlıyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
  7. Yanına ne yapsam diyen var ise pirinç pilavı düzgün sarfiyat yanında da ayran yada cacık. Afiyet olsun ????.
Bol Gereçli Et Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı