BIOS güncellemesi önyükleme yöneticisi rEFInd'i bozuyor | merhaba çevrimiçi

Adanali

Member
Bilgisayarımda farklı SSD'lerdeki Windows ve Linux dahil olmak üzere paralel olarak kurulu birkaç işletim sistemim var. Her yeniden başlattığımda hangi işletim sisteminin önyükleneceğini seçmek için rEFInd'i önyükleme yöneticim olarak kullanıyorum. En son BIOS güncellemesinden sonra, ARAMA iletişim kutusu artık görüntülenmiyor ve Windows basitçe önyükleniyor. BIOS'ta başka bir UEFI önyükleme bölümü bulamadığım için artık diğer işletim sistemlerime erişemiyorum. Ne yapmalıyım?

Duyuru

BIOS güncellemeleri (bazı Windows güncellemeleri gibi), UEFI önyükleme girişlerinin kaybolmasına neden olmak gibi talihsiz bir yan etkiye sahip olabilir. Başka bir şey bozulmadığı sürece ve bilgisayarınızı başlattığınızda ARAMA menüsünü tekrar görmek istemiyorsanız, onu yeniden yüklemenize gerek yoktur. O zaman şu işlemi yapmanız yeterli: Başlat menüsünde “Komut İstemi”ni arayın ve çıkan sonuçlardan “Yönetici olarak çalıştır”ı seçin. Buraya aşağıdaki komutu yazın:

bcdedit /set "{bootmgr}" path EFIrefindrefind_x64.efi

Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. ARAMA menüsü henüz görünmüyorsa, BIOS ayarlarına gidin ve önyükleyicinin bulunduğu sürücüyü seçin.

(kitapçık)