Basınç Altında Taksi Sürücüsü Gibi Özellikler: Waymo-Robotaxi Denedi

Adanali

Member
Otonom robo taksileri birçok şirket tarafından test edilir, ancak Google Waymo'nun iştiraki olarak bitmiş ürüne yakın hiçbir sağlayıcı değildir. Taksi Waymo zaten Los Angeles, San Francisco ve Phoenix'e rehberlik ediyor, Austin, Atlanta, Miami ve Tokyo'nun başlangıcı bekleniyor. Los Angeles'taki Waymo takımı ve 3003'ü birçok geziyle çok büyük bir şekilde test etti.

Duyuru

Videonun transkripsiyonu

(Not: Bu transkripsiyon, yukarıdaki videoyu izlemek istemeyen veya izlemeyen insanlar için tasarlanmıştır. Metin, görüntünün izinden tüm bilgileri sağlamaz.)

Buraya bak, buradayım Los Angeles'tayım ve yol köşesindeyim ve hayatımda ilk kez bir Robbe taksisi sipariş edeceğim. Bu yüzden Waymo uygulamasında bir şekilde düğmeyi ödüllendireceğim, böylece böyle bir makine orada oturmadan yanar. Ve dürüstçe söylemeliyim: Son derece heyecan verici buluyorum çünkü bence bu toplumu gerçekten değiştirecek bir teknik.

Waymo aslında sadece böyle bir model testi değil, aynı zamanda gerçekten yoğunlaşıyorlar. San Francisco'da bulunan Los Angeles'tayım, şu anda Austin, Miami ve Tokyo'da olan Phoenix'teyim. Yani ciddiye anlıyorlar. Bekleme listelerine kaydolmanız gerekmez, uygulamayı indirebilirsiniz. Ve sonra bir robo taksi var.

Şimdi denemek istiyoruz. Nasıl hissettiğine bakalım. Yani ona ilk tepkilerim. Ve ne kadar emin olduğuna bakalım. Bu yüzden lastiklerin önüne koyacağımız bir şey satın aldık. Ve bakalım: Dahası ne var? Veya çek? Ve elbette hepimiz için çok önemli: Orada gerçekten çıplak olabilir misin? Devam edin.

Sevgili hacker, sevgili internet sörfçüler, buraya hoş geldiniz …

[20 Minuten untranskribierbarer Video-Test]

Bu yüzden, sonucumu düşünmek için, küçük kiralık arabamla sessiz bir yerde sürdüm ve Waymo'yu ve gerçekten ne anlama geldiğini düşündüm. Her durumda, bu arabanın ne kadar sıvı sürdüğünden çok etkilendim. Ve araba gerçekten – yani farklı söyleyemezsiniz – bazen kurban edilmiş bir ekmek gibi sürüyor.

Küçük sokaklarda bile, sanki bir taksi şoförü 30 yıldır yapıyormuş gibi gerçekten ısıtılıyor. Yani biraz görünüyor, şey. Ayrıca, özellikle tüm sensör aracılığıyla tanındığından, engeller de son derece şaşırtıcı buldum.

Tüm sensörler, çıplak gözle tanımadığım evin herhangi bir girişinde olan insanları gerçekten görebilir. Ayrıca arabanın bu ekranlarda ne gördüğünü de görebilirsiniz. Her zaman son derece güvende hissettim. Bu yüzden işe yarıyor, bu yumuşak oyuncağı lastiklerin önüne koyduğumuzda, arabanın bizi yeni geçtiğini görsek bile. Ama gerçek şu ki: canlıları tanıyabiliyor gibi görünüyor.

“Bu sadece aptal bir yumuşak oyuncak, yukarıda rehberlik edebilirim.” Bu küçük bir çocuk, kedi ya da başka bir şey değil. Yaşayan bir nesne ile denemelisiniz. Ve anlaşılabilir nedenlerle deneyemedik.

Yani şey işe yarıyor. Açıkçası hala harika veri koruma konusuna sahibiz: İçerideki birçok kamerayı işgal eden bu görüntüleri kim görüyor? Oraya çıplak sürmeye çalıştık – hiçbir şey olmadı. Direksiyon simidine dokunduk, zaten saçmalık yaptık – hiçbir şey olmadı.

Ama kameraların size hedeflendiğini bilmek hala garip bir duygu. Kim ona baktığını kim bilebilir? Waymo, varsayılan olarak sadece bir ağartma görüntüsü gördüğünüzü ve yalnızca bir şekilde oraya bakmak için bir nedeniniz varsa girebilirsiniz. Ama sadece Waymo tam olarak biliyor.

Ancak tüm hikaye ile ilgili önemli olan şudur: Şu anda hala çok pahalı olan, ancak birçok Amerikan şehrinde gerçekten rehberlik eden gerçekten işlevsel özerk otomobiller nedir? Bu dünya ile ne yapıyor?

Şimdi burada spekülasyon yapmak istemiyorum, ancak her durumda, özerk otomobillerin gerçek dünyada bir değişim potansiyeli var. Eminim. Bu şeylere bir göz atın: örneğin, taksi, uber veya lyft sipariş etmekten korkan kadınlar, çünkü sürücülerin bağlı olduğundan korkabilirler. Artık sorunun yok.

Ayrıca teorik olarak bir araba alabileceğiniz bir şeye sahipsiniz – özel bir araba – ofisteyken sekiz saat, bu yüzden etrafınızda rehberlik ediyor ve bazı insanların etrafında dolaşıyor. Böylece bu zaman daha hassas bir şekilde kullanılır.

Arabaların, özellikle özel arabaların çoğu zaman olduğunu biliyoruz. Ancak her şeyden önce bu, Google gibi şirketlerin hareketlilik için sabit bir oran sunma potansiyeline sahiptir.

Bu: Takvimde randevu yazıyorum ve hiçbir şey için endişelenmem gerekmiyor. Bu nedenle basitçe toplanacağım ve yönlendirileceğim. Belki tren istasyonuna gideceğim ve sonra doğrudan rezervasyon yapacağım.

Bunun işe yarayabileceği gerçekten açık. Hareketliliğimi insan yardımı olmadan düzenleyebilirsiniz. Tabii ki, rehberle ilgisi olan tüm mesleklerin bile – muhtemelen çok fazla zamanı olmayacak.

Şehirlerdeki arabalarda gerçekten ne var? Daha az araba var çünkü insanlar şöyle diyor: “Tamam, şimdi bu özerk taksiler var – arabamı yapabilir miyim”? Daha az özel otomobil olacak mı?

Bilmiyorum. Ancak her durumda, içinde çok potansiyel var. Ve gelecekte ne olacağını görmek için çok heyecanlıyım.

Benim için kesinlikle çok ilginç bir deneyimdi. Ve biz özerk otomobillerin konusu olacağız … çok dinleyeceğiz.

Evet, nasıl görüyorsun? Otonom arabalarla sürdüğümüz arkadaşlar ve akrabalarla konuştum. Birçoğu şöyle dedi: “Oh, oraya girmezdim, bu tamamen garip bir duygu.”

Yapar mısın? Potansiyel nasıl tahmin edilir? Yani, gerçekten ilgileniyoruz, çünkü şimdi özerk arabalarımız varsa dünyaya ne olacağını bilmediğim sonucumu zaten fark ettiniz.

Ancak her durumda, otonom arabalar artık pazara hazır. Maliyetler açısından çalışabilmeniz hala sorudur, çünkü en azından Waymos – son derece pahalısınız. Nasıl görüyorsun? Yorumlarda yazmayı seviyorum. Ve kayıt olmayı seviyorsun. MERHABA!

C'et 3003, C't'in YouTube kanalıdır. C'T 3003'teki videolar bağımsız içeriktir ve C'ET dergisindeki makalelerden bağımsız olarak. Editörler Jan -Wen Janssen, Lukas Rumpler, Sahin Erengil ve Pascal Schewe her hafta bir video yayınlıyor.

(JKJ)