Apple 2025 Geliştiricisi Konferansı: Birçok küçük sığır

Adanali

Member
Yakın bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi.

Bir daha gösterme.

Karanlık bulutlar Apple'ın üstünde emekli olmak istemiyor: ABD Adalet Bakanlığı'nın Alfabeye karşı yasal bir nedenine göre, Apple'ın Google'ı Igentenn'de standart bir araştırma motoru olarak satmaya devam etmesi yasaklanmalıdır. Uzmanlar anlaşmayı yılda 20 milyar dolara (yaklaşık 17.4 milyar avroya eşdeğer) tahmin ediyorlar. Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler, rakipler için işletim sistemlerinin daha da açılmasını istiyor ve bu da Apple'ın App Store'dan geliri de azaltıyor. Ve Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin yurtdışındaki Apple ürünleri üzerindeki ithalat görevleri muhtemelen gelir elde etmektedir.

Uzun zamandır neler oluyor: Windows seçimine yardımın yayınlanmasından onlarca yıl sonra, şimdi MAC için bir telefon uygulaması da var.

Büyük projeler milyarlarca ABD dolarını yuttu, ancak hiçbir şey (araba seti projesi gibi) veya sadece sentler (bilgisayar gözlükleri Vision Pro) oynamıyorlar. Ve Apple'ın büyük yapay zeka işlevlerinin uygulanmasındaki sürekli başarısızlığı, aylarca ahırda en iyi at olan iPhone satış rakamlarına bastı.

Grubun bu yıl grup için planlanması daha da acı: Nisan ayında asistanını AI Siri'ye süresiz olarak ertelemek zorunda kaldı. Apple, 2022'de ChatGPT'nin yayınlanmasından üçüncü yılda AI'nın eğilimini yönetti, eğer bu başarılı olursa, yatırımcılar her şeyin yolunda gitmesini umuyor. Yeni iPhone'lar müşterileri kitlelere çekecek ve cihaz yenilemesinin uzun bir aşamasını artıracaktı.

Ancak şu an için Apple aşağı doğru eğilimi durdurmak zorunda. Haziran ayı başlarında düzenlenen Dünya Çapında Geliştirici Konferansı (WWDC) geliştiriciler için ev fuarında alışılmadık derecede alçakgönüllü duyurular vardı: slogan azim ve gayret – bazı eleştirmenlerin gözünde çok az.

Ultra Root özeti: Siri'nin nihayet Ki-Tunt'a yanıt vermesi zaman alacak, o zamana kadar Apple, iPhone, iPad ve Mac için birçok küçük yapay zeka takviyesi, birçok ayrıntılı iyileştirme ve yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü ile zaman doldurmak istiyor.

Sıvı camla elma, bazen yeni işletim sistemlerinde şeffaf görünen, ancak en azından daha plastik ve eskisinden biraz daha fazla zıt olan simgeler, düğmeler veya menü gibi kontroller anlamına gelir. Hep birlikte, önemli şeylerin algılanması ve dolayısıyla işletim sistemleriyle uğraşmak kolaylaştırılmalıdır. Bloomberg News Company, sıvı camın 2027'de beklenen yıldönümü iPhone'un ve camdan yapılacak diğer cihazların beklentisi olduğuna inanıyor.

Buna ek olarak, şirket, gelecekte saygılı yılı kullanarak işletim sistemlerini arayacak olan azınlığa atıfta bulunmuştur. Sonbahardan itibaren bu iOS (iPhone), iPados (iPad), MacOS (MAC), TVOS (AppLetV), Visionos (Vision Pro) ve Watchos (Watch) için geçerlidir.

Hem revize edilmiş yönü hem de değişen numaralandırma, eleştirmenleri Apple'ın AI'nın başarısızlığından uzaklaşmak istediği bir manevra olarak görüyor. Ancak, her iki konunun bir Siri düşüncesi ile birlikte bir hedef alan sunmayacağını, ancak alkışlanacağını hayal etmek çok fazla hayal gücü gerektirmez.

Apple, en önemli olanları özetlediğimiz çeşitli küçük ama önemli iyileştirmeler için onay aldı. Bu şekilde, iki yorum önceden: Windows 95 ve Apple'ın “yardım” ın yayınlanmasından otuz yıl sonra Mac'lerine benzer bir telefon aracı: telefon. Uygulama MacOS 26'nın bir parçası haline gelir ve Mac hoparlörleri ve mikro aracılığıyla arama yapmak için aynı WLAN'da rezerve edilen bir iPhone kullanır. Soru ortaya çıkıyor: Neden bu kadar geç Apple?

Neredeyse aynı soru çoklu görev ve iPados hakkında sorulabilir: iPados 26'dan, kullanıcıların iPad ekranında kaç pencere ve hangi boyutlarda bulundukları konusunda serbest bir elleri var. Ancak, şirket sadece MAC satışlarının yamyamlanmasını önlemek için tereddüt etmelidir. Artık kullanıcının baskısına dayanamıyordu.

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!