Analog telefonlarda radyo paraziti | merhaba çevrimiçi

Adanali

Member
C't 5/2024, sayfa 128'deki “Radyo güçlendirme” makalesini okuduktan sonra bir Fritzbox 6850 LTE satın aldım ve ona iki sabit hatlı telefon bağladım. DECT telefonla sorunsuz çalışıyor ancak bağlı eski sabit hatlı telefonun sesi Fritzbox'ın mobil ağı tarafından bozuluyor. Radyo anteninden gelen sinyal ne kadar kötüyse ve kutunun iletim gücü ne kadar yüksek olursa, parazit de o kadar büyük olur. Fritzbox'un bunu yapmasını nasıl engelleyebilirim?

Duyuru

Bu durumda sorun Fritzbox'ta değil, elektromanyetik alanlara karşı yeterli bağışıklığa sahip olmayan analog telefondadır. Alan gücünü azaltmak için cihazı kutudan mümkün olduğunca uzağa yerleştirmeyi deneyin; eğer mantıklıysa uzatma kablosu da kullanabilirsiniz.

Ayrıca iki katlanabilir ferrit elde etmek ve bunları bağlantı kablosunun uçlarına monte etmek, ideal olarak ferritin üzerine iki veya üç tur sarmak da iyi bir fikirdir. Bu, normalde kablo aracılığıyla telefona ulaşıp parazite neden olabilecek HF sinyallerini engeller.

Alternatif olarak Fritzbox için harici bir anten satın alarak parazite neden olmayacağı bir yere yerleştirebilirsiniz. Harici bir anten idealdir ancak kurulumu zordur.

(uma)

Haberin Sonu