Ali Yalçın: ÖMK’da 2008’de yaşananlar tekrar tekerrür etmesin

Adanali

Member
Anayasa Mahkemesi (AYM), Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun birtakım kararlarının iptali istemiyle açılan davada bir orta karar deklare etti.

Milli Gazete’den Mehmet Fahri Özkan’ın haberine nazaran; MEB ve 3 büyük sendikanın dinlenmesi sonucu alınırken, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Lideri Ali Yalçın, alınan sonucun kıymetli bir karar olduğunu belirterek, geçmişte alınan kararlarda oluşan hak kayıplarının ve mağduriyetlerin tekerrür etmemesinin en büyük temennileri olduğuna dikkat çekti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun birtakım kararlarının iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde yürütülen davada orta karar çıktı. Karara göre AYM, Ulusal Eğitim Bakanlığı ve en yüksek üyeye sahip 3 sendikadan görüşlerini alacak. Alınan karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Lideri Ali Yalçın, alınan sonucun iştirakçi demokrasi ve hak arama özgürlüğü ismine olumlu bir adım olduğuna dikkat çekti.

“PAYLAŞACAĞIMIZ GÖRÜŞLERİN SAĞLIKLI BİR KARARA KAPI ARALAYACAĞINI UMUYORUZ”

Karar için görüş belirtecek olan Eğitim-Bir-Sen tarafınca hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağının daha düzgün anlaşılmasına yarar sağlayacağına dikkat çeken Yalçın, kanunun aksayan ve düzenleme gerektiren yerlerini ve öğretmenlerin beklentilerini lisana getireceklerini söz ederek, “Paylaşacağımız görüşlerin, öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak, toplu kontrat talebimiz ekseninde öğretmenlikte geçen hizmet mühletinin temel alındığı bir meslek düzenlemesine kapı aralayan sağlıklı bir karara yardımcı olmasını umuyoruz” tabirlerini kullandı.

“2008 YILINDA YAŞANANLARIN yine TEKERRÜR ETMEMESİ EN BÜYÜK TEMENNİ”

Anayasa Mahkemesi tarafınca geçmiş senelerda alınan kararlar sebebiyle yaşanan mağduriyetleri hatırlatan Yalçın, tekrar mağduriyetlerin yaşanmaması gerektiğini söz ederek, “Anayasa Mahkemesi’nin 2008 yılındaki sonucuyla oluşan kaosun, yaşanan hak kayıplarının, mağduriyetlerin, adaletsizliklerin ve eşitsizliklerin, verilecek yeni karar ile tekerrür etmemesi en büyük temennimizdir” dedi.