8 Nisan 2022 tarihindeki atama sonucu ile 8 üniversitenin rektörü değişti

Adanali

Member
ATAMA KARARLARI

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı

Bakan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü unsurları mucibince Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan DURAN atanmıştır.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan KOÇ, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4 üncü hususu mucibince nazaranvden alınmıştır.

Karar: 2022/125 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4 üncü hususları mucibince Tarım ve Orman Bakanlığı;

– Bakan Yardımcısı Mehmet Haydi TUNÇ,

– Bakan Yardımcısı Akif ÖZKALDI,

– Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin IŞIKGECE,

– Bakan Yardımcısı Fatih METİN,

vazifeden alınmış,

– Bakan Yardımcılığına Nihat PAKDİL,

– Bakan Yardımcılığına İbrahim YUMAKLI,

– Bakan Yardımcılığına Veysel TİRYAKİ,

– Bakan Yardımcılığma Ebubekir GİZLİGİDER,

atanmıştır.

Sanko Üniversitesi Rektörlüğüne,
2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü unsuru ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci hususları mucibince Prof. Dr. Güner DAĞLI atanmıştır.

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü unsuru ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci hususları mucibince Prof. Dr. Emre ALKİN atanmıştır.

İzmir Tmaztepe Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü unsuru ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci hususları mucibince Prof. Dr. Mustafa GÜVENÇER atanmıştır.

TED Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü unsuru ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci unsurları mucibince Prof. Dr. İhsan SABUNCUOĞLU atanmıştır.

Işık Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü hususu ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci hususları yeterince Prof. Dr. Haşan Bülent KAHRAMAN atanmıştır.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü hususu ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci hususları mucibince Prof. Dr. Saffet KÖSE atanmıştır.

Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü hususu ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci hususları mucibince Prof. Dr. Mehmet BAHÇEKAPILI atanmıştır.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü unsuru ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci hususları mucibince Prof. Dr. İsmail Hakkı ÖZÖLÇER atanmıştır.

7 Nisan 2022

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI