8 kişinin öldüğü kaza ile ilgili Validen açıklama: Soruşturma başlatıldı

Adanali

Member
Diyarbakır’dan Bodrum’a giden Star Has Diyarbakır firmasına ilişkin S.C. (68) yönetimindeki 34 SD 7721 plakalı yolcu otobüsü, Dinar Haydarlı yol ayrımı Karabedir Kavşağı’nda devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine epeyce sayıda sıhhat, itfaiye, AFAD ve polis takımı sevk edildi.

Kazada yolcu otobüsündeki 8 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Sıhhat takımlarınca Afyonkarahisar ve Isparta’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kazada kolu kırılan yolculardan Adem Kaya (54), AA muhabirine, Şanlıurfa’dan otobüse bindiğini ve Bodruma gittiğini söylemiş oldu.

Kazada sürücünün uyuduğunu tez eden Kaya, “Yolda buzlanma falan yoktu. Ben de kaza anında yarı uyur vaziyetteydim. Otobüsün uçtuğunu gördüm. Otobüsün altında kalan beşerler vardı. Ölenler vardı, öğrendiğim kadarıyla 8 kişi ölmüş. Çok berbattı. daha sonra bizi ambulanslar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne getirdi. Benim kolum kırılmış sahiden berbattı. Allah sabır versin.” diye konuştu.

– Vali, yaralıları hastanede ziyaret etti

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, kazada yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde gazetecilere, Çay-Dinar kara yolunda meydana gelen otobüs kazasına kentteki bütün grupların koordineli biçimde bölgeye hareket ettiğini söylemiş oldu.

Diyarbakır’dan Bodrum’a giden yolcu otobüsünün şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi kararı Karabezir-Karabedir rampasında devrildiğini aktaran Yiğitbaşı, şu biçimde konuştu:

“Kazada 8 vatandaşımız vefat etti. Şu anda Afyonkarahisar Devlet Hastane’mizdeyiz. Burada biz de yaralılarımızı ziyaret ettik, başhekimden bilgi aldık. Burada ağır yaralı ve hayati risk taşıyan 3 hastamız var. bir daha, Afyonkarahisar Sıhhat Bilimleri Üniversitesi’nde ameliyata alınan bir yaralımız var, onun da durumu ağır. Ağır yaralı olarak toplam 4 hastamız mevcut. Biz hayati risk taşıyan hastalarımızın sıhhatlerine kavuşmasını ümit ediyoruz.”

Yiğitbaşı, yolcu otobüsünde 40 yolcu ile 3 işçinin olduğunu, yaralıların Afyonkarahisar ve Isparta’daki hastanelere sevk edildiğini söz etti.

İlçe hastanelerine kaldırılan yaralıların ileri tetkik ve tedavileri için Afyonkarahisar’daki hastanelere getirildiğine dikkati çeken Yiğitbaşı, “Kazayla ilgili Dinar Cumhuriyet Başsavcılığımız da soruşturma başlattı. Dinar Devlet Hastanemizde otopsi süreçleri tamamlandı. Kazadaki vefat eden ve yaralıların hepsi şimdi netlik kazandı. Ailelerine de bilgi verildi. Cenazeleri de memleketlerine göndereceğiz. Üzücü bir durum. ömrünü kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımızın hepsine en kısa vakitte şifa diliyoruz.” diye konuştu.

Kolu kırık olan ve kendisinin sıhhat durumunun düzgün olduğunu öne süren yaralı Adem Kaya’nın memleketine gönderilmesi talebini ilettiği Vali Yiğitbaşı, “Sizin bugün hekim nezaretinde olmanız ve dinlenmeniz daha uygun olur. Siz bu gece bizim konuğumuz olun. Tedaviniz tamamlandıktan daha sonra talebiniz karşılanacak.” dedi.

Bu ortada Isparta’ya sevk edilen yaralılardan 5’inin Isparta Kent Hastanesi’nde, 4’ünün Isparta Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.